Breaking News

Πέθανε ο διακεκριμένος μοντέρ Tom Priestley (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο διακεκριμένος μοντέρ Tom Priestley, υποψήφιος για Όσκαρ και γιος του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα και μυθιστοριογράφου J.B. Priestley.

Η θλιβερή είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μόλις τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο ο Tom Priestley έφυγε από τη ζωή πριν δύο μήνες και συγκεκριμένα στις 25 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Deadline, o θάνατός του είχε ανακοινωθεί από την J.B. Priestley Society. H ανακοίνωση ανέφερε:

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του προέδρου Tom Priestley. Ο Tom, που ήταν ο μοναχογιός του J. B. Priestley, έγινε ένας από τους καλύτερους μοντέρ ταινιών αυτής της χώρας. Ίσως η πιο διάσημη ταινία του ήταν το "Deliverance" για το οποίο ήταν υποψήφιος για Όσκαρ. Ήταν ένας πολύ γοητευτικός άντρας».

Γεννημένος στο Λονδίνο ως Tom Holland Priestley, στις 22 Απριλίου 1932, φοίτησε στο Bryanston School και στο King’s College του Cambridge, πριν ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Shepperton Studios με διάφορες ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένου του βοηθού μοντέρ ήχου. Τα πρωτοποριακά στοιχεία του εφαρμόστηκαν στις ταινίες "Whistle Down the Wind" (1961) και "This Sporting Life" (1963).

Ο Priestley παρέμεινε ένας παραγωγικός κινηματογραφικός μοντέρ κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του '60, του '70 και του '80. Εκτός από το "Deliverance" (1972) του John Boorman - το οποίο του χάρισε τη μοναδική του υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ - ο Priestley συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη και στις ταινίες "Leo the Last" (1970) και "Exorcist II: The Heretic" (1977).

Επίσης, εργάστηκε στις ταινίες "The Great Gatsby" (1974) του Jack Clayton με πρωταγωνιστή τον Robert Redford, "The Return of the Pink Panther" (1975) του Blake Edwards, "Voyage of the Damned" (1976) του Stuart Rosenberg και "Tess" (1979) του Roman Polanski με πρωταγωνίστρια τη Nastassja Kinski.

Το 1984 συνέδραμε στην ομώνυμη ταινία "1984" του Michael Radford, με πρωταγωνιστές τους John Hurt και Richard Burton. Με τον Radford συνεργάστηκε αργότερα και στην ταινία "White Mischief" (1987).

Τα επόμενα χρόνια ο Tom Priestley αφοσιώθηκε σε μεγάλο βαθμό στη διαχείριση της περιουσίας του πατέρα του και ήταν πρόεδρος της J. B. Priestley Society και του The Priestley Centre for the Arts στο Bradford του Δυτικού Yorkshire.