Breaking News

«Star Wars: Return of the Jedi» - «Gremlins»: Πέθανε o Mark Dodson (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο Mark Dodson, η φωνή πίσω από τα πλάσματα στις ταινίες "Star Wars: Return of the Jedi" και "Gremlins".

Σύμφωνα με το Deadline, η κόρη του Ciara είπε στο TMZ ότι ο Mark Dodson πέθανε ενώ βρισκόταν στο Έβανσβιλ της Ιντιάνα των ΗΠΑ, όπου είχε ταξιδέψει για να παρευρεθεί στο Horror Con. Διέμενε σε ένα ξενοδοχείο, όπου υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ κοιμόταν. «Ο πατέρας μου δεν έπαψε ποτέ να με κάνει περήφανη», τόνισε η Ciara.


Ο Mark Dodson ήταν η φωνή του ατημέλητου μικρού πλάσματος Salacious Crumb στο "Star Wars: Return of the Jedi" (1983). Την επόμενη χρονιά (1984) κυκλοφόρησε η ταινία "Gremlins", όπου έγινε η φωνή Mogwai.


Εργάστηκε συνεχώς ως ηθοποιός φωνής για αρκετές δεκαετίες σε ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, ραδιόφωνο και διαφημίσεις.

Στη σελίδα στο Facebook του Evansville Horror Con, όπου ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί ο Dodson, αναφέρεται:

«Aνακοινώνουμε συντετριμμένοι τον ξαφνικό θάνατο του Mark Dodson. Ο Mark δεν ήταν μόνο ένας ταλαντούχος ηθοποιός αλλά και ένα αγαπημένο μέλος της κοινότητας του τρόμου. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια, τους φίλους και τους θαυμαστές του σε αυτήν την απίστευτα δύσκολη στιγμή. Ελπίζουμε ότι μπορείτε να αφιερώσετε μια στιγμή από τη μέρα σας για να σκεφτείτε τη χαρά και το γέλιο που πρόσφερε στον κόσμο ο Mark. Η κληρονομιά του θα ζήσει μέσα από το έργο του».