Breaking News

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δεκάδες νεκροί - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μακελειό σημειώθηκε 
το βράδυ της Παρασκευής (22/3) σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον Guardian, τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 145 τραυματίστηκαν στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία εδώ και χρόνια, καθώς ένοπλοι άνοιξαν πυρ και πυροδότησαν εκρηκτικά σε μεγάλη αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας. Τουλάχιστον 70 ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί. Αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι περίπου 60 άνθρωποι ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Υλικό που ήρθε  στη δημοσιότητα, έδειξε το Crocus City Hall να τυλίγεται στις φλόγες, ενώ τουλάχιστον τέσσερις ένοπλοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα, εκτελώντας εν ψυχρώ πολίτες.

Σύμφωνα με τον Guardian, αργά το βράδυ της Παρασκευής το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, μέσα από μια ανάρτηση στο Telegram. Η τζιχαντιστική οργάνωση ισχυρίστηκε ότι οι ένοπλοι κατάφεραν να διαφύγουν στη συνέχεια.

Τουλάχιστον δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα συναυλιών το βράδυ της Παρασκευής. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και παιδιά...


Μέχρι αργά το βράδυ, οι ρωσικές αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Τουλάχιστον τρία ελικόπτερα έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπήρξε μερική κατάρρευση της οροφής του Crocus City Mall. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Sergei Sobyanin χαρακτήρισε την επίθεση «μεγάλη τραγωδία», ενώ τόνισε ότι το Σαββατοκύριακο θα ακυρωθούν όλες οι πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες μαζικές εκδηλώσεις.


Πληροφορίες από: The Guardian