Breaking News

Σοκαριστικό περιστατικό στη Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση φορτηγού πλοίου (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κατέρρευσε ένα μεγάλο τμήμα της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη, στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, όταν προσέκρουσε πάνω της ένα φορτηγό πλοίο, στέλνοντας πολλά οχήματα στο νερό. 
Αναζητούνται τουλάχιστον επτά άνθρωποι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, που επικαλείται και το Associated Press, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 1:30 (τοπική ώρα) τα ξημερώματα της Τρίτης (26/3). Μετά την πρόσκρουση, το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ένα βίντεο, που ανέβηκε στο X (πρώην Twitter), δείχνει ένα μεγάλο τμήμα της γέφυρας - μήκους 2,6 χιλιομέτρων - να υποχωρεί, καθώς πολλά οχήματα έπεσαν στα νερά του ποταμού Πατάπσκο...


«Όλες οι λωρίδες έκλεισαν και τις δύο κατευθύνσεις για περιστατικό στην I-695 Key Bridge. Η κυκλοφορία παρακάμπτεται», ανάρτησε η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ στο X.

Τα συνεργεία διάσωσης αναζητούσαν τουλάχιστον επτά άτομα, που πιστεύεται ότι βρίσκονται στο νερό, δήλωσε ο Kevin Cartwright, διευθυντής επικοινωνιών στην πυροσβεστική υπηρεσία της Βαλτιμόρης. Επίσης, τόνισε ότι έλαβαν κλήσεις στο 911 περίπου στη 1.30 π.μ., ότι ένα πλοίο είχε χτυπήσει μια στήλη στη γέφυρα, προκαλώντας την κατάρρευσή της. Πολλά οχήματα βρίσκονταν στη γέφυρα εκείνη τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου ενός τρακτέρ-ρυμουλκού.

«Το επίκεντρό μας αυτή τη στιγμή είναι να προσπαθήσουμε να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι επλήγησαν», πρόσθεσε ο Cartwright, ο οποίος περιέγραψε την κατάρρευση ως «συμβάν μαζικών απωλειών».

Ο Matthew West, ένας αξιωματικός στην ακτοφυλακή στη Βαλτιμόρη, είπε στους New York Times ότι η ακτοφυλακή έλαβε αναφορά για πρόσκρουση στη 1.27 π.μ. (τοπική ώρα). Όπως σημείωσε, το Dali, ένα φορτηγό πλοίο μήκους 29 μέτρων με σημαία Σιγκαπούρης, προσέκρουσε στη γέφυρα, η οποία είναι μέρος του αυτοκινητόδρομου Interstate 695.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα θαλάσσιων δεδομένων MarineTraffic, το Dali είχε φύγει από τη Βαλτιμόρη στη 01:00 π.μ. και κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο.



Πληροφορίες από: The Guardian