Breaking News

ΗΠΑ: Συντριβή μικρού αεροσκάφους στην Ιντιάνα (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετά από πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. Εκτός από τον πιλότο, τραυματίστηκαν και δύο πεζοί σε μονοπάτι πεζοπορίας.

Σύμφωνα με το People, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας πιλότος και δύο άνθρωποι στο έδαφος τραυματίστηκαν, μετά  από πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου στην Ιντιάνα.

Ο διευθυντής του αεροδρομίου Tim Baty είπε ότι το ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας (1/4) όταν ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος Piper, που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Bloomington, συνετρίβη κατά την προσέγγιση στο περιφερειακό αεροδρόμιο της κομητείας Delaware, στο Muncie, λίγο πριν τις 10:30 (τοπική ώρα)...


Το ατύχημα προκάλεσε τον τραυματισμό του πιλότου, ο οποίος ήταν ο μοναδικός επιβαίνοντας στο αεροπλάνο, όπως και δύο ανθρώπων, που έκαναν βόλτα στο Cardinal Greenway, ένα μονοπάτι πεζοπορίας δίπλα στο αεροδρόμιο.

Ο Jeff Stanley, αναπληρωτής επικεφαλής στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Delaware, δήλωσε: «Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο. Φανταστείτε ότι κάνετε κάποια άσκηση και μετά σας χτυπάει ένα αεροπλάνο».

Ο Stanley τόνισε ότι δεν είναι σαφές εάν οι πεζοί χτυπήθηκαν από το αεροσκάφος ή από τα συντρίμμια που έπεσαν όταν προσέκρουσε σε δέντρα...


Και οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Ο πιλότος ήταν παγιδευμένος μέσα στο αεροπλάνο μέχρι να τον απεγκλωβίσουν οι διασώστες.

Ο Tim Baty ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση ότι το αεροπλάνο αντιμετώπιζε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μετά τη σύγκρουση, εκδηλώθηκε φωτιά, η οποία σβήστηκε.

«Κάποια στιγμή, ο πιλότος αποφάσισε να γυρίσει πίσω. Βασικά έχασε την προσέγγιση στο αεροδρόμιο, επέστρεψε και συνέβη το ατύχημα», είπε ο διευθυντής του αεροδρομίου.

Για το ατύχημα διενεργείται έρευνα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Delaware.