Breaking News

Οι δηλώσεις του Παπανώτα μετά την ανάρτηση της Αχτσιόγλου - «Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην κάμερα του Πρωινού μίλησε ο Δημήτρης Παπανώτας, ο οποίος απάντησε σε όσους σχολίασαν παλαιότερες δηλώσεις του σχετικά με την κακοποίηση των γυναικών.

Η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε τις δηλώσεις του, δίχως να τον κατονομάσει. Συγκεκριμένα, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Facebook:

«Σε προηγούμενες δηλώσεις του υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα, "εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα ΤΗΣ". Οι απόψεις αυτές δεν είναι νέες στον δημόσιο λόγο, έρχονται από πολύ παλιά... Αυτές οι απόψεις αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Απόψεις που βρίθουν σeξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυvισμό».

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Δημήτρης Παπανώτας έκανε δηλώσεις στην κάμερα του Πρωινού, οι οποίες προβλήθηκαν το πρωί της Πέμπτης (18/4).

Ο παρουσιαστής - πανελίστας, ο οποίος είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1:

«Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική, δεν ήταν η δήλωσή μου από την αρχή μέχρι το τέλος... Στις αρχές της δεκαετίας του '90, σε αντίστοιχα περιστατικά έμφυλης βίας κατά των γυναικών, ήμουν ο μόνος που αντιδρούσε, με αποτέλεσμα να δεχτώ κι εγώ επιθέσεις... Όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι δεν ξέρω πού ήταν τότε και εμφανίστηκαν τώρα...


Νόμιζα ότι, επειδή δεν είμαστε Ιράν και είμαστε Ευρώπη, αυτά τα θέματα έχουν λυθεί. Τελευταία, οι καταγγελίες από γυναίκες, για έμφυλη βία, είναι εκατοντάδες καθημερινά... Σαφώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και σαφώς η Αριστερά είναι δίπλα σε όλες τις γυναίκες τις κακοποιημένες και σαφώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που να πούμε ότι είμαστε καλά.

Τις περίμενα τις επιθέσεις και θα συνεχιστούν μέχρι τις εκλογές. Ωστόσο, οι επιθέσεις δεν είναι μόνο εναντίον μου και έχουν στόχο τις δημοκρατικές διαδικασίες που υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο. Θα πρέπει να ξέρουν όλα τα κόμματα ότι δε θα τους περάσει... Έχω πολύ γερό στομάχι... Ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που επιτίθενται, δεν περιμέναμε να μας χειροκροτήσουν».