Breaking News

Πέθανε ο υποψήφιος για Όσκαρ Roger Dicken (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο 
υποψήφιος για Όσκαρ Βρετανός καλλιτέχνης ειδικών εφέ, Roger Dicken, γνωστός για τη δουλειά του στο "Alien" (1979) του Ridley Scott και στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας "When Dinosaurs Ruled The Earth" (1970).

Ο Roger Dicken έφυγε από τη ζωή πριν από δύο μήνες, με την είδηση του θανάτου του να γίνεται γνωστή μόλις την Πέμπτη 18 Απριλίου.

Σύμφωνα με το Deadline, ο καλλιτέχνης ειδικών εφέ άφησε την τελευταία του πνοή στις 18 Φεβρουαρίου, στο σπίτι του στη Βόρεια Ουαλία...


Η καριέρα του ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '60, συνδράμοντας στην ταινία "2001: A Space Odyssey" (1968), στην οποία δημιούργησε μικροσκοπικά σεληνιακά εδάφη. Ωστόσο η εργασία του στην ταινία έμεινε τελικά χωρίς πιστοποίηση.

Ακολούθησε η εργασία του στις ταινίες "Witchfinder General" (1968) του Michael Reeves και "When Dinosaurs Ruled The Earth" (1970) του Val Guest.

Για την εργασία τους στο "When Dinosaurs Ruled The Earth", ο Roger Dicken και ο Jim Danforth μοιράστηκαν μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερων Ειδικών Οπτικών Εφέ.

Στη συνέχεια ο Roger Dicken πρόσφερε το έργο του στο "Alien" (1979) του Ridley Scott, όπου δημιούργησε το εξωγήινο πλάσμα της ταινίας.

Μεταξύ άλλων, ο Roger Dicken συνέδραμε στις ταινίες "Scars Of Dracula" (1970), "The Land The Time Forgot" (1974), "Warlords Of The Deep" (1978), "White God" (1982), "The Hunger" (1983) κ.α.