Breaking News

Πέθανε ο ηθοποιός Ron Thompson (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο Ron Thompson, o Αμερικανός ηθοποιός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Ron Thompson έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο 13 Απριλίου στο Λος Άντζελες. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε ο φίλος του και καθηγητής του Πανεπιστημίου Hampton, Rel Dowdell...


Ο Ron Thompson ήταν γνωστός για τη φωνή που χάρισε στους Tony-Pete στην αμερικανική δραματική ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες "American Pop" (1981), όπως και για τη συμμετοχή του στη σειρά "Baretta" (1975-1978), στην οποία έπαιξε σε 6 επεισόδια από το 1975 έως το 1976.

Ο ηθοποιός είχε μια σύντομη καριέρα ως ροκ τραγουδιστής τη δεκαετία του 1960, γράφοντας και ηχογραφώντας μια σειρά από singles ως Ronnie Thompson.

Γεννημένος στο Λούισβιλ του Κεντάκι το 1941, ο Ron Thompson, ο μεγαλύτερος αδελφός του και οι γονείς του μετακόμισαν στο Μαϊάμι της Φλόριντα το 1945. Άρχισε να δείχνει τα ταλέντα του ως τραγουδιστής σε νεαρή ηλικία, γεγονός που τον οδήγησε να παίξει σε παιδικά σόου

Στις αρχές της εφηβείας του, είδε τον Marlon Brando στην ταινία "On the Waterfront" (1954) και με μόλις 200 δολάρια ξεκίνησε για να πάει στη Νέα Υόρκη. Δύο χρόνια αργότερα, έπαιζε στο πλευρό του Robert Duvall στη δραματική τηλεοπτική σειρά "Armstrong Circle Theatre". Παράλληλα, είχε ξεκινήσει μια καριέρα στο τραγούδι, κυκλοφορώντας και δίσκο. Τα επόμενα δύο χρόνια κυκλοφόρησε δύο δίσκους, αλλά κανένας δεν σημείωσε επιτυχία.

Ο Ron Thompson πήρε τον ρόλο του Shanty Mulligan στο βραβευμένο με Πούλιτζερ θεατρικό έργο "No Place to Be Somebody" του Charles Gordone. 

Επίσης, κέρδισε το βραβείο Los Angeles Drama Critics Circle για την ερμηνεία του το 1973 στο έργο "Does a Tiger Wear a Necktie?"

Ο ηθοποιός μετακόμισε στο Λος Άντζελες τη δεκαετία του 1970 και εμφανίστηκε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές.

Σύμφωνα με το IMDb έπαιξε και σε πολλές ταινίες, όπως "The White Buffalo" (1977), "Deep Cover" (1992), "American Me" (1992), "Fallen Arches" (2000), "Chicks, Man" (2018), "Tellers" (2019) και "Suffrage" (2023).

Ο Ron Thompson ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Diane Sommerfield, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2001.