Breaking News

Δυτική Ελλάδα: Τέσσερις συλλήψεις και συνολικά πέντε νέες δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την Κυριακή (12/5) ότι προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις και συνολικά σε πέντε νέες δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας και Ηλείας συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά πέντε νέες δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα:

Α) Στην Πάτρα

1. Συνελήφθη, χθες το βράδυ ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η σύζυγός του, για άσκηση σωματικής βίας σε βάρος της.

2. Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η ανήλικη (15χρονη) κόρη του, για άσκηση σωματικής βίας σε βάρος της, με τη χρήση ενός σιδερένιου εργαλείου - τύπου άλεν.

Β) Σε περιοχή του Ερυμάνθου

3. Συνελήφθη, χθες το βράδυ ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η σύντροφός του, αναφέροντας ότι αποπειράθηκε να την εξαναγκάσει με απειλές να υποστεί aσελγείς πράξεις χωρίς την συγκατάθεσή της, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία στο παρελθόν ο κατηγορούμενος απειλούσε την παθούσα και με πιστόλι, ακόμη και ενώπιον των ανήλικων τέκνων τους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του κατηγορούμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• δύο πιστόλια κρότου λάμψης,
• ένα περίστροφο κρότου λάμψης,
• μία θήκη περιστρόφου,
• μία φυσιγγιοθήκη με τριάντα θήκες φυσιγγίων και δύο φυσίγγια,
• έξι βολίδες άσφαιρες για αεροβόλο όπλο.

Η παθούσα και τα ανήλικα τέκνα της θα μεταφερθούν σε ασφαλή τοποθεσία και παραγγέλθηκε σε κοινωνική υπηρεσία η διενέργεια αυτοψίας για τις συνθήκες διαβίωσης της παθούσας και των τέκνων της.

Γ) Στον Πύργο

4. Συνελήφθη, χθες το βράδυ ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του, για απόπειρα άσκησης σωματικής βίας σε βάρος της. Επίσης κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος πριν ένα μήνα της είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες.

Δ) Στην Αμαλιάδα

5. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε ο πατέρας του, αναφέροντας ότι του άσκησε σωματική βία με τα άκρα του».