Δημήτρης Οικονόμου για ΑμΕΑ: «Ήταν φράση απαράδεκτη, οφείλουμε μία καθαρή και γενναία συγγνώμη στους ανθρώπους αυτούς» (video)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά τη διαδικτυακή συγγνώμη του, το πρωί της Τετάρτης (12/3), μέσα από την εκπομπή «Σήμερα», ο Δημήτρης Οικονόμου ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το σχόλιο που είχε κάνει για τα ΑμΕΑ, το οποίο προκάλεσε «κύμα» αντιδράσεων.
Δημήτρης Οικονόμου: «Πριν πάμε στο διάλειμμα, να λύσουμε μία παρεξήγηση που δημιουργήθηκε προχθές, τη Δευτέρα, στη συζήτηση που είχαμε εδώ για τα τροχαία δυστυχήματα. Ειπώθηκε μία φράση που ήταν λάθος 100%, δεν έπρεπε να ειπωθεί με τον τρόπο που ειπώθηκε, γιατί αναπαράγει στερεότυπα για τη μη ισότιμη μεταχείριση των αναπήρων. Αυτό δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση σε εμάς, έχουμε υπηρετήσει αυτή τη δουλειά δεκαετίες ολόκληρες και δεν έχουμε δώσει ποτέ τέτοια δικαιώματα. Ήταν φράση απαράδεκτη σε κάθε περίπτωση και οφείλουμε μία καθαρή και γενναία συγγνώμη στους ανθρώπους αυτούς. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση στις προθέσεις μας».
Άκης Παυλόπουλος: «Όταν συζητάς για τα τροχαία δυστυχήματα, για το "μακελειό" που συντελείται στους δρόμους της χώρας με τους 700 νεκρούς τον χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μιλάς για μία καταστροφή. Εδώ δεν υπάρχουν παρερμηνείες, κλείνουν σπίτια. Οι φράσεις πρέπει να είναι προσεκτικές. Ήταν λάθος η διατύπωση, στην τηλεόραση μπορεί να συμβούν ατυχείς εκφράσεις...».
Δημήτρης Οικονόμου: «Η φράση ήταν λάθος, πρέπει να είμαστε καθαροί. Η τηλεόραση είναι ένα σκληρό Μέσο. Όταν φεύγουν οι φράσεις είναι σαν τις πέτρες, δεν γυρίζουν πίσω. Οφείλεις, όμως, όταν είσαι επαγγελματίας, να αναγνωρίζεις το λάθος σου. Αυτό είναι το σωστό».