Δαμασκός: Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία (video)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 63 τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής (22/6), σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Συρίας.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, το Υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας άνοιξε πυρ με όπλο στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Προφήτη Ηλία στη συνοικία Dweila κατά τη διάρκεια της λειτουργίας το βράδυ της Κυριακής, πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένος.
Επίσης, ανέφερε ότι ο δράστης είχε σχέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση.
Σύμφωνα με το BBC, ένας μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP): «Κάποιος μπήκε στην εκκλησία, κρατώντας ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί. Άνθρωποι προσπάθησαν να τον σταματήσουν πριν ανατιναχθεί».
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια τρομοκρατική βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Mar Elias στη Δαμασκό. Οι θρησκευτικοί χώροι δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν στόχο τρομοκρατίας. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ασκεί την πίστη του με απόλυτη ειρήνη και ασφάλεια.
Απαιτούμε από τις μεταβατικές αρχές της Συρίας να αναλάβουν άμεσα δράση για την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους και να εφαρμόσουν μέτρα που θα εγγυώνται την ασφάλεια των χριστιανικών κοινοτήτων και όλων των θρησκευτικών ομάδων, επιτρέποντάς τους να ζουν χωρίς φόβο.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει τους εταίρους του στην ΕΕ στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων».

