Breaking News

«Γουργούθακας - Λιοντάρι 2025»: Αποστολή στα δύο βαθύτερα σπήλαια της Ελλάδας (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ παρουσίασε την Πέμπτη (14/8) το ρεπορτάζ από την 
εκδήλωση «Γουργούθακας - Λιοντάρι 2025», που διοργάνωσε μία μέρα νωρίτερα ο Δήμος Αποκορώνου στα Πεμόνια Κρήτης, για την παρουσίαση των ευρημάτων της σπηλαιολογικής αποστολής στα δύο βαθύτερα σπήλαια της Ελλάδας. 

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αποκορώνου σημειώνεται ότι η αποστολή «Γουργούθακας - Λιοντάρι 2025» δεν είναι απλώς μια σπουδαία επιστημονική και εξερευνητική δράση, αλλά είναι και ένα ισχυρό μήνυμα για το τι σημαίνει να προστατεύουμε και να αναδεικνύουμε τον φυσικό μας πλούτο.

Τα σπηλαιοβάραθρα, που φιλοξενούν αυτή τη μοναδική διεθνή αποστολή, βρίσκονται στην καρδιά της περιοχής, που απειλείται από τη σχεδιαζόμενη διέλευση της γραμμής υψηλής τάσης Χανιά - Δαμάστα, στη ρίζα της Μαδάρας.

«Ως Δημοτική Αρχή, δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για την ακύρωση αυτής της διέλευσης, υπερασπίζοντας τα Λευκά Όρη, την ιστορία μας και τις επόμενες γενιές. Παράλληλα, χτίζουμε το όραμά μας για έναν εναλλακτικό, βιώσιμο τουρισμό που θα σέβεται το περιβάλλον και θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία», προσθέτει η ανακοίνωση, ενώ καταλήγει με το μήνυμα: «Η Μαδάρα δεν χαρίζεται - προστατεύεται, αναδεικνύεται, ζει».

Δείτε το ρεπορτάζ της εκπομπής «Περίμετρος», όπου μίλησε ο συντονιστής της δράσης, Μάρκος Βαξεβανόπουλος.