Γ. Κιμούλης: «Κάποιοι έχουν συνηθίσει να ζουν με 400-500 likes, όπως άλλοι έχουν συνηθίσει να ζουν με 400-500 ευρώ τον μήνα» (video)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Ραντεβού το ΣΚ» παραχώρησε ο Γιώργος Κιμούλης, με αφορμή τη θεατρική παράσταση «Η Συνάντηση» στην οποία πρωταγωνιστεί, υπογράφοντας και τη σκηνοθεσία. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης είπε, μεταξύ άλλων, στον δημοσιογράφο Λάμπρο Κωνσταντάρα:
«Ένα από τα θέματα του έργου είναι το κατά πόσο οι άνθρωποι έχουν μετατρέψει πλέον τη μοναξιά σε μοναχικότητα. Αυτό για μένα είναι, ίσως, από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος.
Η τελευταία φορά που με συμβουλεύτηκε η κόρη μου ήταν χθες, αλλά δεν μπορώ να σας το πω, ήταν για θέμα δουλειάς. Καταλαβαίνεις πια πότε μία ερώτηση, που σου κάνουν, κινείται όντως στον χώρο της απορίας ή αν απλώς ο απέναντί σου επιζητά την επιβεβαίωση στην απόφαση που πήρε. Εκεί πρέπει να στηρίξεις την απόφαση, ακόμα κι αν διαφωνείς. Περιμένεις να καταλάβει ο άλλος από μόνος του ότι αν το κάνει, μπορεί να οδηγήσει σε μία καταστροφή.
Όταν κάποιος είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος σε έναν χώρο, το επίθετό του δεν περιγράφει αυτό που ακριβώς είναι ο ίδιος. Το επίθετο του καθενός είναι το σύνολο των γνωμών που έχει όλος ο κόσμος για κάποιον. Παλιότερα ίσως να γκούκλαρα το όνομά μου, τώρα πια το θεωρώ χαοτικό. Από μία ηλικία κι έπειτα, τα αρνητικά που ακούς έχουν την ίδια βαρύτητα με τα θετικά, όταν και τα δύο δεν είναι αληθινά. Αδιαφορείς.
Το πιο επικίνδυνο απ' όλα είναι ότι η αντοχή στη xυδαιότητα των άλλων μπορεί να σε αναγκάσει να γίνεις κι εσύ χυδαίoς.
Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις μαζί με το παιδί σου, πρέπει να το αποδεχθείς αυτό. Δεν υπάρχει σχολείο γονέων. Φίλος δεν μπορείς να είσαι με το παιδί σου, όχι επειδή εσύ είσαι κάτι ανώτερο, αλλά γιατί η διαφορά ηλικίας δημιουργεί μία απόσταση. Τα παιδιά δεν ακούν αυτό που τους λέμε αλλά αυτό που τους κρύβουμε, γιατί αυτό που τους κρύβουμε έχει μια γοητεία. Δεν θα ήθελα να κάνω άλλο παιδί και να του λένε οι συμμαθητές του "σε έφερε στο σχολείο ο... παππούς σου".
Ο σύγχρονος πολίτης πιστεύει ότι με το να εκφράζεται δημόσια στα social media αντιδρά στην πίεση που δέχεται. Έχουν συνηθίσει κάποιοι να ζουν με 400-500 likes, όπως άλλοι έχουν συνηθίσει να ζουν με 400-500 ευρώ τον μήνα. Νομίζουμε ότι η δημόσια γνώμη μας έχει αξία. Ωστόσο, την ώρα που πληκτρολογείς, αν σηκώσεις το κεφάλι σου θα δεις ότι είσαι μόνος σου σε ένα δωμάτιο...
Οι λέξεις μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα σε έναν άνθρωπο. Από την άλλη, είναι λάθος να φοβόμαστε να μιλήσουμε για να μην θεωρήσουν οι άλλοι ότι εγκληματούμε. Κάποιες φορές έχω σκεφτεί και 5 φορές πριν μιλήσω δημόσια.
Στα 70 σκέφτομαι ότι ο περισσότερος χρόνος έχει περάσει. Το σώμα μου θυμίζει ότι δεν μπορώ να κάνω πια πολλά πράγματα».
