Δημήτρης Αρβανίτης για «Καποδίστρια»: «Είναι παλιομοδίτικο, είναι τόσο γερασμένο που με έπιασε κατάθλιψη» (video)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα», ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αρβανίτης κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να σχολιάσει την ταινία «Καποδίστριας».
Ο «Καποδίστριας» - που είναι μια δραματική βιογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σμαραγδή, βασισμένη στην ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού και οραματιστή, Ιωάννη Καποδίστρια - κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2025.
Ο Δημήτρης Αρβανίτης έκανε ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο για την ταινία. «Τον "Καποδίστρια" τον είδα. Αυτή η ταινία κυριολεκτικά με άφησε άναυδο γιατί δεν είναι κινηματογράφος καν. Είναι συγκόλληση μεγάλων στιγμών ενός ήρωα. Δραματουργικά δεν προχωρεί καθόλου και δεν βλέπει τον ήρωα σε βάθος. Επίσης είναι παλιομοδίτικο στην αντίληψη του τόσο πολύ, τόσο γερασμένο, που με έπιασε κατάθλιψη. Δεν μπορούσα να το δω όλο, έφυγα από την αίθουσα. Νομίζω ότι είναι μια φοβερά αποτυχημένη και επικίνδυνα κακή στο να δημιουργήσει ένα προηγούμενο, όπου θα βλέπουμε τέτοιες καρικατούρες ηρώων που σημάδεψαν την ελληνικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός σκηνοθέτης.
