Breaking News

Πέθανε ο ηθοποιός Ed Bernard (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο 
Αμερικανός ηθοποιός Ed Bernard, ο οποίος πρωταγωνίστησε στις επιτυχημένες σειρές "Police Woman" και "The White Shadow".

Ο Ed Bernard έφυγε από τη ζωή πριν δύο μήνες και συγκριμένα στις 23 Ιανουαρίου, στο Northridge της Καλιφόρνια, με τη δυσάρεστη είδηση να γίνεται γνωστή μόλις την Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Deadline, την απώλεια του ηθοποιού γνωστοποίησε η οικογένειά του, μέσω Facebook. «Ενώ ο κόσμος τον γνώριζε ως σταρ, η οικογένειά του τον γνώριζε ως έναν αφοσιωμένο πατέρα, έναν περήφανο παππού και έναν άνθρωπο με βαθιά περιέργεια. Ο Ed ήταν ένας πραγματικός "λάτρης του φαγητού" που αγαπούσε το σούσι και την υγιεινή μαγειρική, ένας δια βίου μαθητής και ένας άνθρωπος με μεγάλη πίστη. Τώρα έχει επανενωθεί με την αγαπημένη του σύζυγο για 44 χρόνια, Shirley Mae Bernard, η οποία απεβίωσε το 2005», ανέφερε η οικογένειά του.

Γεννημένος στις 4 Ιουλίου 1939 στη Φιλαδέλφεια, ο Bernard έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο στην ταινία "Shaft" (1971).

Σύμφωνα με το IMDb, ο ηθοποιός έπαιξε στις κινηματογραφικές ταινίες: "The Hot Rock" (1972), "Across 110th Street" (1972), "Trader Horn" (1973), "Together Brothers" (1974),  "Blue Thunder" (1983), "Survival Game" (1987), "Under Cover" (1987), "Homeward Bound: The Incredible Journey" (1993), "Girl in the Cadillac" (1995), "Pinocchio's Revenge" (1996) και "Βare Witness" (2002).

Επίσης, εμφανίστηκε στις τηλεταινίες: "Murdock's Gang" (1973), "Unwed Father" (1974), "Reflections of Murder" (1974), "Act of Violence" (1979) και "Intimate Stranger" (1991).

Σε ό,τι αφορά την τηλεόραση, ο Ed Bernard πρωταγωνίστησε στις επιτυχημένες σειρές "Police Woman" και "The White Shadow".

Στο "Police Woman" (1974-1978) - με πρωταγωνίστρια την Angie Dickinson - έπαιξε σε 90 επεισόδια, υποδυόμενος τον ντετέκτιβ Joe Styles.

Στο "The White Shadow" (1978-1981) έπαιξε σε δύο σεζόν (1978-1980) σε συνολικά 33 επεισόδια,  υποδυόμενος τον διευθυντή Jim Willis, ο οποίος προσλαμβάνει τον πρώην παίκτη του NBA και φίλο από το κολέγιο Ken Reeves (Ken Howard) για να προπονήσει την ομάδα μπάσκετ στο Λύκειο Carver του Λος Άντζελες. 

Μεταξύ άλλων, τη σεζόν 1984-1985 έπαιξε σε 5 επεισόδια της σειράς "Hardcastle and McCormick", ενώ υποδύθηκε guest ρόλους σε πολλές άλλες τηλεοπτικές παραγωγές.

Ο Ed Bernard άφησε πίσω του τους γιους του Edward Brian και Mark Sheldon, όπως και τα τέσσερα εγγόνια του.