Breaking News

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Στις κόρες μου λέω να κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να είναι ευτυχισμένες» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη συνάντησε τον Σωτήρη Τσαφούλια. Ο γνωστός σκηνοθέτης εξομολογήθηκε στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε μια βόλτα;»:

«Είχα πει στον πατέρα μου ότι αν με είχε αφήσει να γίνω σκηνοθέτης σε μικρή ηλικία, μπορεί σήμερα να είχα ένα Όσκαρ. Και μου απάντησε "αν σε είχα αφήσει τότε, μπορεί σήμερα να έψαχνες λεφτά να κάνεις την πρώτη σου ταινία ή θα τις έκανες με όρους που δεν ήθελες και με ανθρώπους που δεν ήθελες". Οπότε καλώς καμωμένα όλα. Εγώ δεν θα έλεγα ποτέ στις κόρες μου "ξέχασέ το". 

Μεγάλωσα με το λανθασμένο μότο "δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω". Υπάρχει το "δεν μπορώ" μια χαρά. Υπάρχει και το "δεν θέλω" και το "δεν μπορώ". Και να τα θέλουμε, δεν τα μπορούμε όλα. 

Αυτό το πράγμα που έλεγε ο Ντοστογιέφσκι ότι η δυτική κοινωνία έχει δυστυχισμένους ανθρώπους και οριακά σeξoυαλικά ανενεργούς, είναι γιατί έχει ένα μεγάλο πρόβλημα που ακούει στο όνομα "στόχοι". Οι δικοί μου, μου έλεγαν "κάνε ότι θες, αρκεί να είσαι πρώτος". Εγώ αυτό το μεταβόλισα γρήγορα, στις κόρες μου λέω να κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να είναι ευτυχισμένες κι εγώ είμαι δίπλα».