Breaking News

Μπέικον, λουκάνικα και μπιφτέκια στην ίδια κατηγορία καρκινογόνων με τα... τσιγάpα

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
"Βόμβα" στις διατροφικές συνήθειες αποτελεί δημοσίευμα που αναφέρεται στα βλαβερά αποτελέσματα που προκαλούν στον οργανισμό τα λουκάνικα, το μπέικον, τα αλλαντικά γενικά όπως και τα επεξεργασμένα μπιφτέκια των fast-food.

Σύμφωνα με πολύ καλή πηγή που επικαλείται η Daily Mail, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει συμπεριλάβει το επεξεργασμένο κρέας στη λίστα με τα προϊόντα που προκαλούν καρκίνο. Το έχει τοποθετήσει μάλιστα στην ίδια κατηγορία με τα τσιγάpα, το αλκoόλ, τον αμίαντο και το αρσενικό.

Σύμφωνα με το άρθρο, τα παραπάνω ενδέχεται να ανακοινωθούν πολύ σύντομα επίσημα, πιθανώς τη Δευτέρα, από ομάδα επιστημόνων από δέκα διαφορετικά έθνη

Οποιαδήποτε ανακοίνωση για να κόψει ή να αποφύγει κάποιος το επεξεργασμένο κρέας, θα τύχει της θετικής ανταπόκρισης από φιλανθρωπικές οργανώσεις του καρκίνου αλλά θα έχει τεράστιες συνέπειες στη βιομηχανία κρέατος.

Η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος θεωρείται ύποπτη για έναν στους 30 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς οι τεχνικές συντήρησης μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα των καρκινογόνων χημικών ουσιών. Εκτιμάται μάλιστα ότι αν μειωνόταν κατά 20 γραμμάρια την ημέρα η κατανάλωσή του, μπορεί να προλαμβάνονταν σχεδόν 20.000 πρόωροι θάνατοι κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο 

Το κόκκινο κρέας ενδέχεται να "πλασαριστεί" ένα επίπεδο πιο κάτω στα "πιθανώς καρκινογόνα προϊόντα" για τον άνθρωπο. Ο λόγος είναι ότι το κρέας γενικά περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις λίπους και θεωρείται ότι η ένωση που του προσδίδει το κόκκινο χρώμα μπορεί να βλάψει την επένδυση του εντέρου.. Ο Betsy Booren, από τη βιομηχανία κρέατος της Αμερικής, δήλωσε ότι: "Αν κρίνουν ότι το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας προκαλούν καρκίνο - και νομίζω ότι θα γίνει - θα κολλήσει ένα "παρατσούκλι" και θα χρειαζόταν δεκαετίες και δισεκατομμύρια δολάρια για να το αλλάξουμε αυτό."

Η βιομηχανία του κρέατος από την πλευρά της τονίζει ότι το κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή βιταμινών, σιδήρου και ψευδαργύρου, και αποτελεί σημαντικό μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Ο ειδικοί προτείνουν στους ενήλικες να μην καταναλώνουν περισσότερα από 70 γραμμάρια κόκκινο κρέας την ημέρα.

Πηγή: www.dailymail.co.uk/news/article-3285490/Bacon-burgers-sausages-cancer-risk-say-world-health-chiefs-Processed-meats-added-list-substances-likely-cause-disease-alongside-cigarettes-asbestos.html