Breaking News

«Καζάνι που βράζει» το Ντάλας: Πέντε αστυνομικοί νεκροί (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εκτός ελέγχου δείχνει να είναι η κατάσταση στο Ντάλας μετά τις δύο δολοφονίες αφροαμερικανών (Philando Castile στη Μινεσότα και Alton Sterling στη Λουιζιάνα) από αστυνομικούς.

Όπως δημοσιεύει το BBC, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων χθες το βράδυ, 5 αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 6 τραυματίστηκαν όταν πυροβολήθηκαν από πυρά δύο ελεύθερων σκοπευτών οι οποίοι ήταν έγχρωμοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο τέταρτος αστυνομικός πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ενώ οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στη ζωή έναν πέμπτο αστυνομικό που υπέκυψε στα τραύματά του.

Από τους 6 τραυματίες οι 2 φέρεται να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τρία άτομα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι.


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει νωρίτερα, πριν συμβούν οι επιθέσεις στους αστυνομικούς, ότι "όλοι οι άνθρωποι δίκαια ανησυχούν για τις συχνές δολοφονίες των μαύρων Αμερικανών από αστυνομικούς. Όταν συμβαίνουν περιστατικά όπως αυτά, υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας που αισθάνεται ότι συμβαίνει λόγω του χρώματος του δέρματος τους. Και αυτό πονάει".

Ωστόσο πρόσθεσε: "Υπάρχει εκτίμηση και σεβασμός για τη συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να μας προστατεύουν κάθε μέρα. Είναι μία επικίνδυνη δουλειά. Είναι μια σκληρή δουλειά".

Δείτε το σχετικό βίντεο του Euronews, το οποίο δημοσιοποιήθηκε πριν καταλήξει ο πέμπτος αστυνομικός.