Breaking News

Αυτός είναι ο 18χρονος που αιματοκύλισε το Μόναχο - Έλληνας ανάμεσα στα θύματα (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ψυχικά άρρωστος ήταν ο 18χρονος που αιματοκύλισε το Μόναχο, δημοσιεύει η Daily Mail. 

Το όνομά του Ali Sonboly (φωτογραφία). Χάκαρε το λογαριασμό μιας έφηβης στο Facebook και κάλεσε τους φίλους της να την ακολουθήσουν σε ένα McDonald 's στην περιοχή του εμπορικού κέντρου Olympia για δωρεάν φαγητό.  

Εκεί ξεκίνησε το δολοφονικό του έργο με ένα ημι-αυτόματο Glock 17 και το συνέχισε στο εμπορικό κέντρο Olympia. Κατόπιν αυτοκτόνησε. Στο σακίδιό του βρέθηκαν 300 σφαίρες.


Επτά από τα εννέα άτομα που σκότωσε ήταν έφηβοι και το νεότερο ήταν μόλις 13 ετών. 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν με τους τρεις να παραμένουν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία περιγράφει τον Sonboly ως «διαταραγμένο και μοναχικό» και πιστεύει ότι μπορεί να αναζήτησε εκδίκηση καθώς ο ίδιος ήταν για χρόνια θύμα bullying. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής πραγματοποίησε έφοδο  στο σπίτι της οικογένειάς του, το οποίο είναι δύο μίλια από το σημείο της επίθεσης, και ανακάλυψε βιβλία σχετικά με μαζικές εκτελέσεις ανάλογες με αυτή που διέπραξε ο ίδιος. Παράλληλα ο 18χρονος είχε αρκετά παιχνίδια με όπλα στον υπολογιστή του.

Η αστυνομία πίστευε αρχικά ότι ήταν μια τρομοκρατική επίθεση ωστόσο ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μονάχου  Hubertus Andrae δήλωσε σήμερα ότι ο Ιρανογερμανός  δεν είχε κανένα πολιτικό κίνητρο ούτε διασυνδέσεις με τον ISIS. Μεγάλωσε στο Μόναχο και ήταν μαθητής ενώ ο πατέρας του εργάζεται ως οδηγός ταξί. Ο Andrae αποκάλυψε επίσης ότι ο 18χρονος είχε ψυχιατρικό παρελθόν και είχε λάβει και ανάλογη θεραπεία.


Ανάμεσα στα θύματα και ένας 18χρονος Έλληνας από τη Θράκη που ζούσε με την οικογένειά του στη Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, που επικαλείται δήλωση δημοσιογράφου στο BBC 5 Live, ο νεαρός έσπρωξε την αδερφή του για να τη σώσει από τα πυρά του Sonboly με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος θανάσιμα. Η βρετανική εφημερίδα τον αποκαλεί ήρωα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

"Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και βρίσκεται σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές."