Breaking News

Δεκάδες τραυματίες από έκρηξη στο κέντρο του Μανχάταν (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πανικός επικράτησε το Σάββατο το βράδυ στη Νέα Υόρκη μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο του Μανχάταν στις 20:30 τοπική ώρα, (03:30 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η έκρηξη από αυτοσχέδια βόμβα σημειώθηκε σε έναν κάδο ανακύκλωσης απορριμάτων, στην διασταύρωση της 6ης Λεωφόρου με την 23η οδό και άφησε πίσω της τουλάχιστον 29 τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα παιδί 8 ετών.

24 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία χωρίς όμως να διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους και μόνο ο τραυματισμός ενός ανθρώπου είναι πιο σοβαρός.


Ο Δήμαρχος Bill de Blasio ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει σύνδεση με την τρομοκρατία ωστόσο παραδέχτηκε ότι η έκρηξη ήταν "εκ προθέσεως" με σκοπό να τραυματίσει ανθρώπους.

Παράλληλα ερευνάται ένα δεύτερο "ύποπτο πακέτο" (φωτογραφία που ακολουθεί) που βρέθηκε κοντά στο σημείο της έκρηξης και είναι μία χύτρα ταχύτητας στην οποία υπάρχει καλωδίωση η οποία συνδέεται με ένα κινητό τηλέφωνο ή χρονόμετρο.


Στο σημείο που έγινε η έκρηξη υπήρχαν στην περιοχή εκατοντάδες άνθρωποι καθώς η  γειτονιά Τσέλσι είναι γνωστή για τη νυχτερινή ζωή και υπάρχουν πολλά μπαρ, τα οποία είναι γεμάτα τα Σαββατοκύριακα.

Νωρίτερα το Σάββατο είχε σημειωθεί στο Νιου Τζέρσεϊ άλλη έκρηξη από βόμβα  σε κάδο απορριμμάτων - χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί - σε περιοχή όπου θα γινόταν ένας αγώνας δρόμου, ο οποίος αναβλήθηκε.