Breaking News

Νέος ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την Ιταλία (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Λίγες ημέρες μετά τις σεισμικές δονήσεις στην Ιταλία και δύο μήνες έπειτα από το φονικό σεισμό που άφησε πίσω του 298 νεκρούς, νέος ισχυρός σεισμός έπληξε τη χώρα το πρωί της Κυριακής, περίπου στις 7:40 τοπική ώρα, δημοσιεύει το BBC επικαλούμενο το Associated Press.

Ο σεισμός ήταν  6.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (κάποια διεθνή σάιτ κάνουν λόγο για 6,5 Ρίχτερ), ο μεγαλύτερος μετά το σεισμό του Αυγούστου και είχε επίκεντρο κοντά στην πόλη Norcia της επαρχίας της Περούτζια. στην κεντρική Ιταλία, ενώ είχε εστιακό βάθος μόλις 1,5 χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Ρώμη.

Οι κάτοικοι για ακόμη μία φορά έσπευσαν τρομοκρατημένοι στις πλατείες και στους δρόμους. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν αλλά δεν αναφέρθηκαν θάνατοι μέχρι στιγμής. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi υποσχέθηκε ότι θα ξαναχτισούν όλα τα σπίτια και οι εκκλησίες που καταστράφηκαν από το σεισμό ενώ έκανε έκκληση στους Ιταλούς να δείξουν θάρρος.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που μετέδωσε το BBC (μετά το 0:09 του βίντεο).


Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν 68 χιλιόμετρα νότια-ανατολικά της Περούτζια, κοντά στην μικρή πόλη Norcia.

Οι μοναχοί στο μοναστήρι του San Benedetto στη Norcia δημοσίευσαν στο Twitter βίντεο που καταγράφει τη στιγμή του σεισμού την ώρα της λειτουργίας.


Οι μοναχοί δήλωσαν ότι είναι ασφαλείς αλλά ενημέρωσαν ότι υπήρξαν μεγάλες ζημιές στο μοναστήρι και ότι άνθρωποι παγιδεύτηκαν στην κεντρική πλατεία ενώ πολλά από τα γύρω κτίρια κατέρρευσαν.


Οι πόλεις Castelsantangelo και Preci έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, ωστόσο είχαν εγκαταλειφθεί ήδη μετά τους τελευταίους σεισμούς. Οι δήμαρχοι των χωριών Ussita και Arquata είπαν επίσης ότι πολλά κτίρια κατέρρευσαν. Ο δήμαρχος του χωριού Ussita είπε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa : "Τα πάντα κατέρρευσαν, μπορώ να δω στήλες σκόνης, είναι μια καταστροφή. Κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και είδα την κόλαση...".


Μια άλλη εκκλησία κατέρρευσε στο Tolentino, ενδεχομένως την ώρα της Θείας Λειτουργίας ενώ επηρεάστηκε ξανά το χωριό Amatrice, που επλήγησε περισσότερο από τον σεισμό τον Αύγουστο.

Έξι άνθρωποι φέρεται να έχουν διασωθει μέσα από τα συντρίμμια στη Norcia και τρεις στο Tolentino. Παράλληλα οι υπηρεσίες στο μετρό της Ρώμης, έχουν ανασταλεί μετά το σεισμό.

Πηγή: BBC.com