Breaking News

Τραγωδία στην Αϊτή: Πάνω από 300 νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο τυφώνας  Matthew, στο πιο σφοδρή εμφάνισή του την τελευταία δεκαετία στην Καραϊβική, αφήνει πίσω του μέχρι στιγμής εκατοντάδες νεκρούς και ισοπεδωμένα κτίρια.

Όπως μεταδίδει το σάιτ του BBC, ο γερουσιαστής Herve Fourcand από τη νότια Αϊτή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι πέθαναν ενώ ένας ανώνυμος αξιωματούχος που επικαλέστηκε το Reuters έκανε λόγο για 339 νεκρούς.

Στην πόλη Jeremie το 80% των κτιρίων ισοπεδώθηκαν, το ίδιο και 30 χιλιάδες σπίτια στην επαρχία Sud.

Κάτοικος από το λιμάνι Les Cayes περιέγραψε την κατάσταση ως πλήρη καταστροφή, τη χειρότερη που έχει δει ποτέ. "Πολλοί άνθρωποι τριγυρίζουν στους δρόμους καθώς δεν έχουν σπίτια να πάνε" είπε στο BBC.

Παράλληλα 350 χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν ανάγκη από βοήθεια, σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Η εκπρόσωπος του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, Suzy DeFrancis, δήλωσε ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι να επανέλθουν τα τηλεφωνικά δίκτυα. Οι γιατροί παράλληλα ανησυχούν για την πιθανότητα να ξεσπάσει επιδημία χολέρας λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης, κάτι που συνέβη μετά το φονικό σεισμό του 2010.

Οι ΗΠΑ επίσης θα στείλουν εννέα στρατιωτικά ελικόπτερα για να βοηθήσουν στην παροχή τροφίμων και νερού στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.