Breaking News

Αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις για Ελλάδα και Κύπρο

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά τον παραλήρημα του Ερντογάν ακολούθησε και νέο, αυτή τη φορά από τον ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, σε ομιλία του σε βουλευτές του κόμματός του ο επικεφαλής του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) επανήλθε στο θέμα των βραχονησίδων στο Αιγαίο υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά ότι 18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα.

Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε, μεταξύ άλλων: 

«Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε. Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε; Σε 18 νησιά κυματίζει η ελληνική σημαία. Αυτά τα νησιά ανήκουν σε εμάς. Ακούμε τον κόκορα όταν λαλεί. Εκεί υπάρχει η ελληνική σημαία. Είναι σε κατάσταση κατοχής. Ο εθνικισμός δεν λείπει από τη γλώσσα τους. Λένε για τη Λωζάνη, "τα εδάφη μας μειώθηκαν". Κάτω από τη μύτη μας χάσαμε 18 νησιά. Και τώρα ρωτάω τον κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ. Θα πάρεις πίσω τα 18 νησιά ή δεν θα τα πάρεις; Είσαι εθνικιστής ή δεν είσαι;»

Επίσης σημείωσε: «Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η "ΤΔΒΚ" έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο».

Χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 7η Σύνοδο Κορυφής του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη απείλησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι με «τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα καταλάβει ότι η Κύπρος δεν είναι μόνο ελληνική»

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του sigmalive.com, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο Κυπριακό και επέκρινε τη χρήση της σημαίας της Κύπρου στις ευρωπαϊκές συναντήσεις καθώς όπως υποστήριξε «η σημαία δείχνει όλο το νησί κι έτσι δίνει την εντύπωση ότι η Κύπρος είναι μόνο ελληνική».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία. Δεν ντρέπεστε; Εσύ είσαι η Διοίκηση Νότιας Κύπρου και στα βόρεια υπάρχει η Τουρκική Δημοκρατία. Θα το καταλάβουν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο».

Πληροφορίες από: Εφημερίδα BHMA