Breaking News

Ατελείωτη θλίψη στους οπαδούς της Chapecoense - 77 τελικά οι επιβαίνοντες, 71 οι νεκροί (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με νέα ανακοίνωση οι Αρχές ενημέρωσαν ότι οι νεκροί είναι 71 στο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην Κολομβία καθώς στο αεροσκάφος επέβαιναν 77 άνθρωποι και όχι 81 όπως αρχικά είχε δημοσιοποιηθεί. 

Από τα συντρίμμια ζωντανοί ανασύρθηκαν 7 άνθρωποι αλλά ο ένας κατέληξε στο νοσοκομείο.

Ανάμεσα στους 77 επιβαίνοντες, οι 22 ήταν ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας Chapecoense, οι 28 σύντροφοι και τεχνικό προσωπικό, οι 22 δημοσιογράφοι και οι 9 μέλη του πληρώματος.


Μεταξύ των 6 διασωθέντων βρίσκονται τρεις ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας, ο Alan Ruschel που υπέστη κακώσεις νωτιαίου μυελού, ο Helio Hermito Zampier Neto με τραυματισμούς στο κεφάλι και το στήθος και ο δεύτερος τερματοφύλακας Jakson Follmann για τον οποίο δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με το πόσο σοβαρά τραυματισμένος είναι.

Ο βασικός τερματοφύλακας Marcos Padilha Danilo ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια αλλά υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Άγνωστη παραμένει και η σοβαρότητα ή όχι των τραυματισμών για τους υπόλοιπους 3 διασωθέντες, που είναι η Ximena Suarez και ο  Erwin Timuri (μέλη του πληρώματος) και ο δημοσιογράφος Rafael Hensel.

Συγκινητική είναι η κίνηση της αντιπάλου ομάδας της Κολομβίας Atletico Nacional, την οποία η Chapecoense θα αντιμετώπιζε την Τετάρτη στον πρώτο αγώνα του διπλού τελικού του Copa Sudamericana. Η ομάδα της Κολομβίας ζητά να δοθεί άνευ αγώνα το τρόπαιο στην Chapecoense.

Ατέλειωτη θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση στους οπαδούς της Chapecoense που δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Την απόλυτη χαρά της συμμετοχής στον τελικό διαδέχτηκε το πένθος στην πόλη της Chapeco. Η ομάδα ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας μόλις το 2014 και μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να φτάσει στον τελικό Copa Sudamericana, της σημαντικότερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής.

Χαρακτηριστική η εικόνα ενός αγοριού στις κερκίδες του σταδίου της ομάδας...


Πληροφορίες από: BBC - Daily Mail