Breaking News

«Έφυγε» ο Γιώργος Βασιλείου... (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σήμερα, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, περίπου στις 01:30 τα ξημερώματα, ο Γιώργος Βασιλείου έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο αγαπημένος ηθοποιός πήρε μέρος και πρωταγωνίστησε σε πολλά θεατρικά έργα, τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες. Έδωσε επίσης τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές, καθώς επίσης δίδαξε στη δραματική σχολή της Τράγκα.

Στο προφίλ του στο Facebook έχει ανεβεί μία φωτογραφία με ένα κεράκι ενώ έχει γεμίσει με εκατοντάδες μηνύματα από φίλους, συνεργάτες και θαυμαστές του.


Γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1950 στη Λαμία όπου και μεγάλωσε. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε την σύζυγό του, Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε της Νομικής σχολής Αθηνών, την οποία παντρεύτηκε μετά από 4 χρόνια και απέκτησε τα 2 παιδιά του, Βασίλη και Ιουλιέττα.

Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ύστερα από πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, βιντεοκασέτες και τηλεόραση, γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο ο οποίος του εμπιστεύτηκε σπουδαίους ρόλους, όπως αυτόν του "Στάθη Θεοχάρη" της καθημερινής σειράς Καλημέρα Ζωή (1993 - 2006). 

Στις εκλογές του 2004 εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2007 και μετά το πέρας της βουλευτικής του ιδιότητας εργάστηκε κατά καιρούς σε θέατρο και τηλεόραση. Το Νοέμβριο του 2011 ανακοίνωσε την προσχώρηση του στο κίνημα της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", και την απόφασή του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β' Πειραιώς. Τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του διέμενε μόνιμα στη Σαλαμίνα με τη σύζυγό του.

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ για τη δυσάρεστη είδηση από το Πρωινό του Ant1.


Με πληροφορίες από: wikipedia