Breaking News

Καταδικάστηκε σε ισόβια ο δολοφόνος της Βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένοχο έκρινε το δικαστήριο στην κατάμεστη αίθουσα του Old Bailey τον Thomas Mair που δολοφόνησε την Bρετανίδα βουλευτή Jo Cox λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit.

Ο Thomas Mair πυροβόλησε και μαχαίρωσε θανάσιμα την Cox τον περασμένο Ιούνιο, φωνάζοντας «πρώτα η Βρετανία», την ώρα που η βουλευτής των Εργατικών προσερχόταν σε συνάντηση με ψηφοφόρους στην πόλη Μπίρστολ, στην εκλογική της περιφέρεια στη βόρεια Αγγλία.

Ο 53χονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δικαίωμα έφεσης. Ο δικαστής χαρακτήρισε το έγκλημα προμελετημένο τονίζοντας ότι δεν το έκανε από αγάπη για τη χώρα του αλλά από το θαυμασμό του στο Ναζισμό.


Ο εισαγγελέας τόνισε ότι ο Mair υποκινήθηκε από μίσος και πως η πράξη του ήταν δεν ήταν τίποτα λιγότερο από τρομοκρατική ενέργεια.

Η Jo Cox ήταν μητέρα δύο παιδιών. Ο σύζυγος της Brendan δήλωσε ότι δεν πήγε στο δικαστήριο για «τιμωρία» και πως αισθάνθηκε μόνο «οίκτο» για τον Mair. Αργότερα, μιλώντας έξω από το δικαστήριο, είπε ότι η οικογένειά του δεν θα αντιδράσει στο μίσος με μίσος αλλά θα συνεχίσει να ζει με τις ιδέες και τις αξίες της συζύγου του.

Πηγή: BBC.com