Breaking News

Αυξήθηκαν οι νεκροί από την επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το θάνατο σκόρπισε το βράδυ της Δευτέρας φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων σε πολυσύχναστη Χριστουγεννιάτικη αγορά, στην πλατεία Breitscheidplatz, έξω από την εκκλησία Kaiser Wilhelm, στο δυτικό Βερολίνο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι νεκροί έχουν φτάσει πλέον τους 12 ενώ τουλάχιστον 48 είναι οι τραυματισμένοι, ανάμεσά τους κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία κάνει λόγο για εσκεμμένη ενέργεια, πιθανολογώντας ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, χωρίς όμως να έχει πάρει ακόμα επίσημα θέση.

Ο 23χρονος οδηγός του φορτηγού, που είναι Πακιστανός, συνελήφθη σε κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης και είναι υπό αστυνομική κράτηση ενώ ο συνοδηγός σκοτώθηκε κατά τη σύγκρουση.

Ο οδηγός φέρεται να πήγε ως πρόσφυγας στη Γερμανία το Φεβρουάριο του 2016 ενώ κατά καιρούς χρησιμοποιούσε διάφορα ψευδώνυμα. Ήταν μάλιστα σεσημασμένος για μικροκλοπές. Η Γερμανική εφημερίδα Die Welt αναφέρει ότι είχε μια προσωρινή άδεια παραμονής από τον Ιούνιο του 2016.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, χθες το απόγευμα στην Πολωνία ο 23χρονος σκότωσε τον οδηγό ενός φορτηγού και κατόπιν ταξίδεψε με το κλεμμένο φορτηγό στο Βερολίνο όπου και πραγματοποίησε τη φονική επίθεση.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός φορούσε μάσκα και έσβησε τα φώτα του οχήματος τη στιγμή που έπεσε πάνω στον κόσμο με ταχύτητα μεγαλύτερη των 60 χλμ/ώρα. Το φορτηγό μετέφερε φορτίο από χάλυβα.

Η αστυνομία του Βερολίνου έκανε χθες το βράδυ, ακόμη και μέσω Twitter, συνεχείς εκκλήσεις στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

"Πρέπει να υποθέσουμε ότι ήταν μια τρομοκρατική επίθεση. Όσοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση θα πρέπει να τιμωρηθούν σκληρά" είπε η Μέρκελ σε μια σύντομη δήλωσή της, σήμερα, Τρίτη.

Το περιστατικό ξύπνησε μνήμες από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας, τον περασμένο Ιούλιο, όταν φορτηγό 25 τόνων έπεσε πάνω σε πλήθος και οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 84 ανθρώπους.





Πληροφορίες από: Daily Mail - BBC