Breaking News

Boeing - Σιάτλ: Το μεγαλύτερο εργοστάσιο αεροπλάνων στον κόσμο (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Βρίσκεται στο Everett του Σιάτλ και αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή εμπορικών αεροσκαφών της Αμερικής και το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο.

Το εργοστάσιο εκτείνεται σε μια έκταση μεγαλύτερη των 100 στρεμμάτων, που ισοδυναμεί περίπου με 50 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Αρχικά χτίστηκε το 1967 για την κατασκευή του Boeing 747, το οποίο έκανε την παρθενική του πτήση στις 9 Φεβρουαρίου 1969.


Στη συνέχεια η περιοχή έγινε πόλος έλξης και για άλλες παγκόσμιες επιχειρήσεις, όπως η Microsoft, η Apple και η Amazon. Ωστόσο το κτίριο εξακολουθεί να παραμένει το μεγαλύτερο.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους και της ισχύς του εργοστασίου είναι ότι αν χρειαστεί μπορεί να βγάλει στην κυκλοφορία κάθε μήνα περίπου 50 μοντέλα αεροσκαφών παγκόσμιας κλάσης, συμπεριλαμβανομένων των νεότερων αεροσκαφών διπλής διαδρομής Boeing 787 Dreamliner και Boeing 747-8.


Στο επιβλητικό κτίριο εργάζονται περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι Η μετάβαση από τη μία άκρη στην άλλη απαιτεί πολύ χρόνο. Για το λόγο αυτό υπάρχουν περίπου 6.000 δίκυκλα και τρίκυκλα, μέχρι και αυτοκίνητο, για τις μετακινήσεις των εργαζομένων στο εσωτερικό του.


Στην οροφή υπάρχει ένας βιομηχανικός ιμάντας που μεταφέρει υλικά τα οποία προέρχονται από 10 διαφορετικές χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Ιταλία και η  Ελβετία.

Η  εργασία είναι επίπονη και σχολαστική, αλλά δεν είναι αμείλικτη καθώς, παρά το γεγονός ότι λειτουργεί όλο το 24ωρο, κλείνει τα Σαββατοκύριακα για να προσφέρει στους εργαζόμενους ποιοτικό οικογενειακό χρόνο. Μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όταν οι προθεσμίες καθυστερούν, υπάρχει πιθανότητα για εργασία το Σάββατο ή την Κυριακή.


Το εργοστάσιο παρέχει χώρους στους γονείς και τα παιδιά τους, ένα εστιατόριο, πέντε καφετέριες και υπνοδωμάτια. Επίσης διαθέτει πυροσβεστικό κέντρο, αυτόνομη αστυνομία, υπηρεσία στεγνού καθαρισμού, πλυντήριο, γυμναστήριο και γιατρό.

Υπάρχει ένα παλιό ρητό της αεροπορίας που λέει «Αν δεν είναι Boeing, δεν πηγαίνω». «Συμφωνώ απόλυτα» καταλήγει ο αρθρογράφος της Daily mail.


Δείτε το βίντεο.


Πληροφορίες - φωτογραφίες: Daily Mail