Breaking News

Πέρασε πάνω από την Ιαπωνία ο νέος πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέρασε πάνω από το έδαφος της βόρειας Ιαπωνίας ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, πριν διασπαστεί σε τρία κομμάτια και συντριβεί στη θάλασσα, στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό,

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας, ο πύραυλος πέρασε πάνω από το βόρειο ιαπωνικό νησί Hokkaido, καλύπτοντας απόσταση μεγαλύτερη από 2.700 χλμ (1.678 μίλια), με μέγιστο υψόμετρο περίπου 550 χλμ, πριν πέσει στη θάλασσα.

Οι Αρχές της Ιαπωνίας είπαν ότι δεν έγιναν προσπάθειες να καταρρίψουν τον πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύτηκε στις 6:06 το πρωί της Τρίτης τοπική ώρα (00:06 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ώρα Ελλάδας).


Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe έκανε λόγο για «εξωφρενική ενέργεια». «Μία άνευ προηγουμένου και σοβαρή απειλή που πλήττει σε μεγάλο βαθμό την ειρήνη και την ασφάλεια» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τη ζωή των πολιτών της χώρας.

Πάντως, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK μετέδωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για καταστροφές στη χώρα, από τη νέα εκτόξευση.


Το περιστατικό συζητήθηκε σε συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) της Νότιας Κορέας.

Την ίδια στιγμή ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson εξέφρασε την οργή του για την «απερίσκεπτη πρόκληση της Βόρειας Κορέας», ενώ το Πεντάγωνο δήλωσε ότι η νέα δοκιμή δεν αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ και πως ο στρατός συγκεντρώνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα εκτόξευση.

Πολλές ήταν οι προκλήσεις από τη Βόρεια Κορέα το προηγούμενο διάστημα. Πρόσφατα (Σάββατο 26 Αυγούστου) είχε εκτοξεύσει τρεις βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας, που απέτυχαν. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο πύραυλος πέρασε πάνω από τον ουρανό της Ιαπωνίας, δημιουργεί νέα δεδομένα στην κλιμάκωση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο.

Πληροφορίες: BBC
Φωτογραφίες: Daily Mail