Breaking News

«Δυσκολεύτηκα πολύ να καθαρίσω την πίσσα» λέει η γυναίκα της φωτογραφίας - σοκ (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η φωτογραφία της - τη στιγμή που βγήκε από τη θάλασσα καλυμμένη με πετρέλαιο -  που τραβήχτηκε από τον Βέλγο φωτορεπόρτερ Max Gyselinck στις 20 Σεπτεμβρίου, στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου, έκανε το γύρο του διαδικτύου και την έκανε πασίγνωστη μέσα σε μία μέρα.

Η πίσσα που κόλλησε πάνω της την ταλαιπώρησε τόσο πολύ ώστε χρειάστηκε να την απομακρύνει από το δέρμα της με ελαιόλαδο.

Πρόκειται για την 38χρονη Δέσποινα Δρογγίτη, με καταγωγή από την Ζάκυνθο, η οποία μίλησε αποκλειστικά στο Πρώτο Θέμα και εξήγησε τι την ώθησε να μπει στην θάλασσα, αλλά και τι έγινε αφού βγήκε. 

Συγκεκριμένα είπε:

«Είχα ενημερωθεί για την ρύπανση, είχα δει τις εικόνες από την τηλεόραση που προσπαθούσαν να μαζέψουν αυτό που υπήρχε στην θάλασσα, την μόλυνση, το πετρέλαιο. Στο σημείο αυτό, έρχομαι όλο το καλοκαίρι, είπα να έρθω να δω πως είναι η κατάσταση. Αν ήταν η εικόνα που έδειχναν στην τηλεόραση, δεν θα έμπαινα.

Είδα ότι το νερό είχε κάποια μαυρίλα πάνω-πάνω και μπήκα στην αρχή μέχρι τα γόνατα, ε και μετά βούτηξα, αυτό. Αν και δεν ξέρω από αυτά, είδα ότι δεν ήταν σαν αυτά που έβλεπα στην τηλεόραση και ότι υπήρχε πετρέλαιο μόνο λίγο πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας, έτσι θεώρησα ότι ήταν καθαρισμένη και επέλεξα να μπω. Όταν βγήκα από το νερό, αυτό που ένιωσα ήταν η κολλημένη πίσσα πάνω μου. Πήγα στο σπίτι και προσπάθησα με λάδι να καθαρίσω την πίσσα, δυσκολεύτηκα πολύ, δεν φοβήθηκα όμως, όχι.

Η θάλασσα ήταν καλύτερη από την Τετάρτη, αλλά μου είπαν ότι η πίσσα κατέβηκε στο βυθό και για αυτό δεν φαίνεται στην επιφάνεια πολύ μαυρίλα. Έχω ένα θέμα υγείας  και η θάλασσα με έχει βοηθήσει πολύ. Ιούλιο και Αύγουστο ερχόμουν εδώ, οπότε θα συνεχίσω μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου γιατί με βοηθάει πολύ.»

Ξεκαθάρισε, επίσης,  πως δεν γνώριζε την δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι μπορούν άφοβα να κάνουν μπάνιο στην περιοχή. 

«Δεν γνωρίζω τι είπαν από το υπουργείο και ο κ. Κουρουμπλής, αλλά μετά από την εμπειρία που είχα και ας άκουγα αυτή την δήλωση, δεν θα έμπαινα στη θάλασσα» είπε χαρακτηριστικά.