Breaking News

Β. Κορέα: Νέα πυρηνική δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τον Kιμ Γιονγκ Ουν (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνεχίζει τις επιθετικές κινήσεις η Βόρεια Κορέα, λίγες ημέρες μετά τον πύραυλο που εκτόξευσε, ο οποίος πέρασε πάνω από το έδαφος της βόρειας Ιαπωνίας, πριν διασπαστεί σε τρία κομμάτια και συντριβεί στη θάλασσα, στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό.

Αρχικά η Υπηρεσία Σεισμών της Κίνας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκε σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Βόρεια Κορέα. Από την άλλη, η κυβέρνηση της Κίνας δήλωσε ότι υπήρξε τεράστια έκρηξη, υποδηλώνοντας ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την έκτη πυρηνική δοκιμή.

Τελικά οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Σύμφωνα με την Τelegraph, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι η έκρηξη ήταν 9,8 φορές πιο ισχυρή από την πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας μετέδωσε ότι η δοκιμή της βόμβας με υδρογόνο στέφθηκε με πλήρη επιτυχία.

Η Ιαπωνία επιβεβαίωσε αργότερα ότι ήταν μια πυρηνική δοκιμή και υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία μέσω της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στο Πεκίνο.

«Μετά την ανάλυση πληροφοριών από την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία σχετικά με τον πρόσφατο σεισμό, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε πυρηνικό τεστ», δήλωσε ο Taro Kono, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, μετά από συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το Euronews, ο Kim Jong-un φέρεται να επιθεώρησε τη νέα βόμβα υδρογόνου. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, που δημοσιοποίησε το σχετικό φωτογραφικό υλικό, η βόμβα μπορεί να προσαρμοστεί στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού πυραύλου.

Η Πιονγιάνγκ υποστηρίζει ότι το προηγμένο θερμοπυρηνικό οπλικό σύστημα έχει μεγάλη καταστρεπτική ισχύ, η πυροδότησή του μπορεί να γίνει και σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ η εγχώρια κατασκευή της βόμβας υδρογόνου σημαίνει πως η Β. Κορέα μπορεί να παράγει πυρηνικά όπλα κατά βούληση.

Δείτε το βίντεο του Euronews.