Breaking News

Οι εισαγγελείς ζητούν την επιβολή μεγαλύτερης ποινής στον Πιστόριους (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το καλοκαίρι του 2016 ο Oscar Pistorius είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία της φίλης του Reeva Steenkamp. Είχε προηγηθεί η  αρχική καταδίκη 5 ετών φυλάκισης το 2014, η οποία το φθινόπωρο του 2015 είχε μετατραπεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, οι εισαγγελείς της Νότιας Αφρικής απευθύνουν έκκληση για μεγαλύτερη ποινή στον 30χρονο πρώην παραολυμπιονίκη. Στο Ανώτατο Εφετείο τόνισαν ότι η εξαετής ποινή που του επιβλήθηκε είναι «σοκαριστικά ελαφριά», ενώ πρόσθεσαν ότι έπρεπε να τιμωρηθεί με 15 χρόνια φυλάκισης.

Η προβλεπόμενη ποινή για τη δολοφονία ήταν 15 χρόνια, ωστόσο το δικαστήριο του είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικά. Ωστόσο, η εισαγγελέας Andrea Johnson είπε ότι η ποινή δεν ταιριάζει με τη σοβαρότητα του εγκλήματος. Από την άλλη, οι συνήγοροι του Pistorius υποστήριξαν ότι η ποινή ήταν δίκαιη.

Ο Pistorius πυροβόλησε  τέσσερις φορές το Φεβρουάριο του 2013 τη Reeva Steenkamp, τη στιγμή που εκείνη ήταν κλειδωμένη στο μπάνιο του σπιτιού. Ο ίδιος το παραδέχτηκε, αλλά υποστήριξε ότι νόμιζε πως υπήρξε εισβολέας στο σπίτι.