Breaking News

Γιάννης Μπουτάρης: Θα πρότεινα να αλλάξουμε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε... «Νίκος Γκάλης» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε δηλώσεις του στην εκπομπή "Σήμερα" του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε και πάλι τον "προβληματισμό" του, που ανέφερε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και προκάλεσε αντιδράσεις, σχετικά με το θέμα της διατήρησης του ονόματος «Μακεδονία» για το αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ της συμπρωτεύουσας, αν και αρχικά δεν το έκανε... ευθέως. 

«Δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, είπα ότι έχουμε ήδη πρόβλημα, διότι οι ξένοι που ήδη ξέρουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, όταν ακούν τον πιλότο να λέει ότι φτάσαμε στο Μακεδονία μπερδεύονται και αναρωτιούνται» είπε, προσθέτοντας «Δεν βάζω καθόλου ζήτημα αλλαγής, απλώς επιβεβαιώνω ότι χάσαμε».

Στη συνέχεια, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Αν ετίθετο θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου, θα πρότεινα να το πούμε "Νίκος Γκάλης", ώστε να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές. Είναι μια φυσιογνωμία διεθνής, ο μόνος μπασκετμπολίστας που μπήκε στο Hall of Fame το αμερικάνικο. Καλύτερα να νομίζουμε ότι είναι μπασκετομάνα η Θεσσαλονίκη, παρά να την συγχέουν με ονομασίες που έχουμε χάσει παταγωδώς».

Δείτε όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στον ΣΚΑΪ.



Οι δηλώσεις του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης