Breaking News

Το Χόλιγουντ «φλέγεται»: Αναμένεται να παραδοθεί ο Weinstein - Τι συμβαίνει με τον Freeman (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τον περασμένο Οκτώβριο το Διοικητικό Συμβούλιο της Aμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που είναι η οργάνωση πίσω από τα Όσκαρ, είχε διαγράψει από μέλος της τον παραγωγό ταινιών Harvey Weinstein, μετά από τις πολυάριθμες κατηγορίες εναντίον του για σeξουαλική παρεvόχληση και επίθεση σε γυναίκες.

Τώρα ο Harvey Weinstein αναμένεται να παραδοθεί κατά τη διάρκεια της Παρασκευής στην αστυνομία της Νέας Υόρκης για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το σάιτ του BBC, που επικαλείται τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ.

"Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σύλληψη την Παρασκευή, μετά από έρευνα", λένε οι αναφορές.

Όλα ξεκίνησαν από το κίνημα των γυναικών #MeToo, που έφερε στη δημοσιότητα ένα "τσουνάμι" αποκαλύψεων, σχετικά με όσα συμβαίνουν πίσω από τα... λαμπερά φώτα του Χόλιγουντ.

Ανάμεσα στις πασίγνωστες γυναίκες ηθοποιούς, που τον έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν, η Angelina Jolie και η Gwyneth Paltrow.

Ο Weinstein θα αντιμετωπίσει τώρα τις κατηγορίες από την ηθοποιό Lucia Evans, ανέφεραν οι New York Times, χωρίς να είναι σαφές εάν εκκρεμούν περισσότερες κατηγορίες και από άλλες γυναίκες.

Πάντως ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ο δικηγόρος του, Benjamin Brafman, αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές που κάνουν λόγο για παράδοση του πελάτη του στις Αρχές.

Παράλληλα, την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι και ο διάσημos ηθοποιός Morgan Freeman ζήτησε συγγνώμη, μετά από ισχυρισμούς για σeξουαλική παρεvόχληση. Ο 80χρονος πλέον ηθοποιός φέρεται να κατηγορείται από 8 γυναίκες.

Όπως τόνισε, ποτέ δεν είχε την πρόθεση να κάνει κάτι σκόπιμα. «Όποιος με ξέρει ή έχει συνεργαστεί μαζί μου, ξέρει ότι δεν είμαι κάποιος που σκόπιμα θα προσβάλει ή θα κάνει τον καθένα να αισθανθεί άβολα. Ζητώ συγγνώμη σε οποιονδήποτε αισθάνθηκε άβολα ή απογοητεύτηκε από μένα. Δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μου να συμβεί κάτι τέτοιο» είπε στη Daily Mail.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα ετήσια Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών (Screen Actors Guild Awards) εξετάζουν το ενδεχόμενο να του πάρουν το βραβείο, το οποίο του είχε απονεμηθεί τον περασμένο Ιανουάριο.


Πληροφορίες από: BBC - Daily Mail