Breaking News

Νέο βίντεο με τα 12 παιδιά που παραμένουν εγκλωβισμένα σε σπηλιά της Ταϊλάνδης (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νέο βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα με τους 12 εφήβους, μέλη ποδοσφαιρικής ομάδας - ηλικίας από 11 έως 16 ετών - και τον 25χρονο προπονητή τους, που αγνοούνταν από τις 23 Ιουνίου και εντοπίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας...

Όλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη σπηλιά, στην επαρχία Chiang Rai της βόρειας Ταϊλάνδης.  Είχαν επισκεφτεί το σπήλαιο Tham Luang μετά την προπόνηση για να το εξερευνήσουν, αλλά εγκλωβίστηκαν καθώς η ξαφνική και έντονη νεροποντή προκάλεσε πλημμυρικά φαινομένα και μπλόκαρε την είσοδο.

Τα παιδιά και ο προπονητής τους είναι καλά στην υγεία τους, όμως, ίσως χρειαστεί να επιβιώσουν στο σπήλαιο για μήνες (μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο), όταν και τα επίπεδα του νερού υποχωρούν στο τέλος της εποχής των μουσώνων.

Σύμφωνα με το BBC, δύτες, μεταξύ των οποίων ένας γιατρός κι ένας νοσηλευτής, είναι από χθες στο σπήλαιο με τα μέλη της ομάδας, που πλέον έχει και προμήθεια τροφίμων.

Το νερό συνεχίζει να αντλείται από το σπήλαιο. Οι αρμόδιοι είπαν ότι κατάφεραν να σταματήσουν την εισροή υδάτων στο θάλαμο όπου βρίσκονται τα παιδιά.


Οι ομάδες έκτακτης ανάγκης επιχείρησαν να εγκαταστήσουν μια τηλεφωνική γραμμή έτσι ώστε τα αγόpια να μπορούν να μιλούν με τις οικογένειές τους, αλλά οι προσπάθειές τους την Τρίτη απέτυχαν.

Ο στρατός είπε από την αρχή ότι σκέφτονται να βρουν τον τρόπο να διδάξουν τα παιδιά, που δεν μπορούν να κολυμπήσουν, πώς να βουτήξουν στο νερό, ώστε να μπορούν να κατευθυνθούν από το δίκτυο σπηλαίων Thamg Luang στο Chiang Rai.

Ωστόσο, οι ειδικοί του σπηλαίου λένε ότι θα ήταν «απίστευτα επικίνδυνο» να προσπαθήσουν να βγάλουν τώρα τα παιδιά.



Πάντως οι ομάδες διάσωσης εξακολουθούν να μελετούν το σημείο, με την ελπίδα να βρουν έναν άλλο τρόπο να απεγκλωβίσουν την ομάδα.

Χαρακτηριστική είναι η η εικόνα του BBC, που καταγράφει την περιοχή...