Breaking News

Και έκτος νεκρός από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο τραγικός απολογισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια, που ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου (την ίδια μέρα με τη φωτιά στην ανατολική Αττική) είναι πλέον 6 νεκροί, καθώς εντοπίστηκε μία σορός σε ένα καμένο σπίτι την Κυριακή, σύμφωνα με το BBC.

Μέχρι χθες ήταν γνωστό ότι έχασαν τη ζωή τους μία γιαγιά και τα δισέγγονά της, όπως και δύο πυροσβέστες...

Η αποκαλούμενη πυρκαγιά Carr (μία από τις 8 μεγάλες πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη στην Καλιφόρνια), η οποία διπλασιάστηκε σε μέγεθος κατά τη διάρκεια της νύχτας την Παρασκευή, είχε τεθεί υπό έλεγχο μόνο στο 5% της έκτασής της την Κυριακή το πρωί. Έχει ήδη κάψει περισσότερα από 194 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, καταστρέφοντας τουλάχιστον 500 κτίρια. Περίπου 38.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην κομητεία Shasta County.

Την περασμένη Πέμπτη οι φλόγες σάρωσαν τις κοινότητες Shasta και Keswick, πριν "υπερπηδήσουν" τον ποταμό Sacramento και φτάσουν στο Redding, μια πόλη περίπου 90.000 κατοίκων, τη μεγαλύτερη στην περιοχή.

Οι πυρκαγιές είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο οι ειδικοί λένε ότι πρόκειται για τις χειρότερες των τελευταίων 10 χρόνων.