Breaking News

Ταϊλάνδη: Θα γίνει μουσείο το πλημμυρισμένο σπήλαιο Tham Luang (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε μουσείο θα μετατραπεί το πλημμυρισμένο σπήλαιο Tham Luang, στην επαρχία Chiang Rai της βόρειας Ταϊλάνδης, από το οποίο διασώθηκαν τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά και ο προπονητής τους...

Το μουσείο θα παρουσιάζει πώς εκτυλίχθηκε η επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με το σάιτ του BBC, που προσθέτει ότι τουλάχιστον δύο εταιρίες ενδιαφέρονται να κάνουν ταινία την περιπέτεια των παιδιών.

Το σπήλαιο Tham Luang, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα σπηλαίων στην Ταϊλάνδη, βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών γύρω από τη μικρή πόλη Mae Sai, στη βόρεια επαρχία Chiang Rai. Η περιοχή δεν είναι πολύ αναπτυγμένη και έχει περιορισμένες τουριστικές εγκαταστάσεις.

Ο πρώην κυβερνήτης και επικεφαλής της αποστολής διάσωσης, Narongsak Osottanakorn, δήλωσε: "Η περιοχή θα μετατραπεί σε ένα ζωντανό μουσείο, για να δείξει πώς έγινε η επιχείρηση διάσωσης. Θα δημιουργηθεί μια διαδραστική βάση δεδομένων, η οποία θα αποτελέσει έναν ακόμη σημαντικό πόλο έλξης για την Ταϊλάνδη".

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Prayuth Chan-ocha είπε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν τα αναγκαία μέτρα, τόσο μέσα όσο και έξω από το σπήλαιο, ώστε να προστατεύονται οι τουρίστες.

Δεν είναι σαφές εάν το μουσείο θα λειτουργεί όλο το χρόνο, καθώς η Ταϊλάνδη είναι επιρρεπής σε μεγάλες πλημμύρες κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, η οποία διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, επισημαίνει το BBC.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έδωσε στη δημοσιότητα και τις πρώτες εικόνες από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται τα παιδιά, τα οποία θα παραμείνουν υπό στενή ιατρική παρακολούθηση για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη.

Δείτε το βίντεο.