Breaking News

Ταϊλάνδη: Αυτός είναι ο δύτης που έχασε τη ζωή του, βοηθώντας τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κορυφώνεται η αγωνία για τους 12 εφήβους, μέλη ποδοσφαιρικής ομάδας και τον 25χρονο προπονητή τους, που παραμένουν εγκλωβισμένοι το σπήλαιο Tham Luang, στην επαρχία Chiang Rai της βόρειας Ταϊλάνδης.  Περισσότερα ΕΔΩ...

Ένας 38χρονος δύτης μετέφερε φιάλες οξυγόνου στους εγκλωβισμένους. Στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ έβγαινε από το σύμπλεγμα σπηλαίων, έχασε τη ζωή του λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, πρόκειται για τον 38χρονο Ταϊλανδό Saman Kunan, πρώην στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού, που εργάστηκε εθελοντικά προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά.

Όλα δείχνουν ότι οι προσπάθειες για τη διάσωση των παιδιών θα διαρκέσουν καιρό, ενώ ο αριθμός των στρατιωτών, μηχανικών, παραϊατρικών και άλλων εθελοντών στην περιοχή αυξήθηκε στους 2.000.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και οι διασώστες αποκλείουν για την ώρα το ενδεχόμενο να βγάλουν τα παιδιά, βάζοντάς τα στη διαδικασία να βουτήξουν στα νερά.

Οι αρμόδιοι μελετούν το σημείο, ελπίζοντας να βρουν έναν άλλο τρόπο να απεγκλωβίσουν την ομάδα. «Εστιάσαμε στη θέση όπου τα παιδιά έχουν εγκλωβιστεί και σχεδιάζουμε να κάνουμε μια τρύπα στο βουνό για να τα φτάσουμε» είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των Αρχών.

Όσον αφορά τον άτυχο δύτη, η σορός του μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην επαρχία Roi Et. Η κηδεία του θα χρηματοδοτηθεί από τον βασιλιά της Ταϊλάνδης.