Breaking News

Πιθανότατα νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες του αεροπλάνου της Lion Air (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Και οι 189 επιβαίνοντες του Boeing 737 MAX της Lion Air, που συνετρίβη το πρωί στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών, είναι "πιθανότατα" νεκροί, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Η πτήση JT 610 απογειώθηκε στις 06:20 (τοπική ώρα) το πρωί της Δευτέρας. Ο πιλότος ζήτησε επείγουσα προσγείωση σχεδόν μετά την απογείωση, ενώ η επαφή με το αεροπλάνο χάθηκε 13 λεπτά μετά.

Η Lion Air είναι ο μεγαλύτερος φορέας χαμηλού κόστους της Ινδονησίας, ωστόσο προκαλεί αίσθηση ότι το αεροπλάνο που συνετρίβη ήταν καινούργιο, καθώς εκτελούσε δρομολόγια μόλις από τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το BBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Lion Air, Edward Sirait, είπε ότι το αεροπλάνο είχε ένα "τεχνικό ζήτημα" σε μια προηγούμενη πτήση, αλλά τόνισε ότι αυτό είχε επιλυθεί.

Στο Boeing επέβαιναν 178 ενήλικες, ένα παιδί και δύο μωρά. Μεταξύ των επιβατών ήταν και 20 αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών. Το πλήρωμα αποτελούνταν από δύο πιλότους και έξι αεροσυνοδούς.

"Το αεροπλάνο συνετρίβη στο νερό, περίπου σε βάθος 30 - 40 μέτρα", δήλωσε ο ο Yusuf Latif, εκπρόσωπος της ινδονησιακής υπηρεσίας διάσωσης, στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Το περιστατικό αναφέρεται ως το πρώτο μεγάλο ατύχημα που αφορά ένα Boeing 737 Max, το οποίο είναι αναβαθμισμένη έκδοση του 737, επισημαίνει το BBC.