Breaking News

Η απάντηση του Ζουγανέλη για τη μήνυση εναντίον του για ρατσιστικές δηλώσεις (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μήνυση κατά του Γιάννη Ζουγανέλη κατέθεσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) για ρατσιστικές δηλώσεις.

Ο Παναγιώτης Δημητράς του ΕΠΣΕ δημοσίευσε χθες στο Facebok το σχετικό link. Η ανάρτηση αναφέρει: «Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο δήλωση του ηθοποιού Γιάννη Ζουγανέλη όπου αντιπαραβάλει ρατσιστικά τους Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό με τους μετανάστες στην Ελλάδα.»

Στην ανάρτηση επισυνάπτεται και το σχετικό βίντεο (το δεύτερο που ακολουθεί) από την εκπομπή «Τι Λέει», όπου ο Γιάννης Ζουγανέλης είχε πει:

«Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω, αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω... Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε - εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες - ένας μου την πέταξε και μου είπε "χούμους". Ε, του την έφερα στο κεφάλι!...».

Σήμερα ο Γιάννης Ζουγανέλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου: 

«Σαφέστατα πιστεύω στην ισονομία και στις ίσες ευκαιρίες. Σαφέστατα οι μετανάστες για να αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα τους και να έρθουν στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα το έκαναν από ανάγκη, γιατί δεν μπορεί να τους κρατήσει η χώρα τους. Ξεκίνησα από το γεγονός ότι εγώ πιστεύω πως οι Έλληνες μετανάστες, που πήγαν στο εξωτερικό, συμπεριφέρονται πραγματικά αλλιώς από τους μετανάστες που φιλοξενούμε τώρα εδώ εμείς...

Του απάντησα ακριβώς όπως μου φέρθηκε. Επειδή είμαι και παρορμητικός μερικές φορές και εκνευρίζομαι, διότι αγαπώ τη φιλοξενία και τους φιλοξενούμε, πρέπει, λοιπόν, και εμείς να απαιτήσουμε από αυτούς να σεβαστούν τον πολιτισμό μας, την καθημερινότητα μας και το βίωμα μας. Αυτό είναι όλο. Κατά τα άλλα δεν έχω ρατσιστικές λογικές, το αντίθετο και έχω αγωνιστεί και έχω φυλακιστεί για τις ιδέες μου...».

Δείτε στα βίντεο όσα είπε στην εκπομπή της Στεφανίδου και στο «Τι Λέει», όπως και την ανάρτηση στο Facebook.