Breaking News

Σρι Λάνκα - «Ματωμένο» Πάσχα: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εκατοντάδες είναι οι νεκροί και τραυματίες, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, μετά από εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το σάιτ του BBC, που επικαλείται την αστυνομία, τουλάχιστον 290 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 500 τραυματίστηκαν, ενώ έχουν αναφερθεί 8 εκρήξεις.

24 άτομα φέρονται να έχουν συλληφθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης από καμία οργάνωση, επισημαίνει το BBC.

Οι τρεις εκρήξεις έγιναν σε εκκλησίες στις περιοχές Kochchikade (στην πρωτεύουσα Colombo), Negombo και Batticaloa. Οι άλλες τέσσερις σημειώθηκαν στα ξενοδοχεία Shangri-La, Cinnamon Grand, Kingsbury και σε ένα ακόμη, όλα στην πρωτεύουσα Colombo.

Μια ογδόη έκρηξη αναφέρθηκε σε κτίριο κοντά στην περιοχή Dematagoda της πρωτεύουσας. Τα τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι ήταν βομβιστής αυτοκτοviας και πως σκοτώθηκαν τρία άτομα, που εργάζονταν στο προσωπικό ασφαλείας.



Ο Πρόεδρος της χώρας, Maithripala Sirisena, εξέδωσε δήλωση με την οποία κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν ήρεμοι και να στηρίξουν τις έρευνες των αρχών.

"Καταδικάζω έντονα τις δειλές επιθέσεις στο λαό μας σήμερα. Καλώ όλους τους κατοίκους της Σρι Λάνκα να παραμείνουν ενωμένοι και ισχυροί σε αυτή την τραγική στιγμή" έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Ranil Wickremesinghe.