Breaking News

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Αττική (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ισχυρός σεισμός έπληξε την Αττική, στις 14:13 το μεσημέρι της Παρασκευής, με τις νεότερες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για δόνηση 5,1 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στη Μαγούλα (περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας).

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και γι' αυτό οι κάτοικοι της πρωτεύουσας ανησύχησαν ιδιαίτερα, ενώ ακολούθησαν και μετασεισμοί.

Υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κτήρια, εντοπίζονται προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις για απεγκλωβισμούς.

Η εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει: «Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας.»

Σύμφωνα με το One Channel -  όπου μίλησαν ο σεισμολόγος Σταύρος Τάσσος,  όπως και ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Βασίλης Καραστάθης - μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά στο σπίτι της κατά τη διάρκεια του σεισμού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για φθορές σε κτήρια στον Πειραιά, την περιφερειακή του Αιγάλεω και το Μοναστηράκι, ενώ στην Δραπετσώνα κατέρρευσε μερικώς ένα κτήριο. Επίσης, είπε ότι Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ, τόνισε ότι η κρατική μηχανή είναι σε εγρήγορση και πρόσθεσε: «Συνιστώ ψυχραιμία και καλώ όλους τους πολίτες να ενημερώνονται και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Δείτε τα βίντεο.