Breaking News

«Έφυγε» ο Τάκης Σπυριδάκης (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σήμερα, Σάββατο, σε ηλικία 61 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τάκης Σπυριδάκης, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Για την ασθένειά του είχε μιλήσει το 2017 στον Γιώργο Λιάγκα... (δείτε το βίντεο στο τέλος).

Ο Τάκης Σπυριδάκης γεννήθηκε στην Αίγινα στις 4 Φεβρουαρίου 1958 και ήταν απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Είχε συμμετάσχει σε 13 ταινίες, ενώ πραγματοποίησε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 1994, με την ταινία "Ο Κήπος του Θεού", της οποίας έγραψε και το σενάριο. Η ταινία τιμήθηκε με 7 κρατικά βραβεία ποιότητας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη ερμηνεύοντας έναν από τους πρωταγωνιστές της ταινίας "Γλυκιά Συμμορία", σε σκηνοθεσία του Νίκου Νικολαΐδη (1983). Για την ερμηνεία του εκείνη απέσπασε το ειδικό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τον ίδιο χρόνο.

Αξιοσημείωτη ήταν και η δεύτερη συμμετοχή του, στη "Λούφα και Παραλλαγή" του Νίκου Περάκη (1984).

Ακολούθησαν η "Πρωινή Περίπολος" (Νίκος Νικολαΐδης, 1986), "Προστάτης Οικογένειας" (Νίκος Περάκης, 1997), "Αυτή η Νύχτα Μένει" (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 1999), "Μαύρο Γάλα" (Νίκος Τριανταφυλλίδης, 1999), "Κανείς δεν χάνει σε Όλα" (Διονύσης Γρηγοράτος, 2000), "Φτηνά Τσιγάρα" (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2000), "Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου" (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 2002), "Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο" (Νίκος Περάκης, 2005), "Ισοβίτες" (Θόδωρος Μαραγκός, 2008) και "4 Μαύρα Κοστούμια" (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2009).

Το 1989 έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους "Βέρα Κρουζ", που απέσπασε το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας στο αντίστοιχο Φεστιβάλ, τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και βραβεύτηκε από το Εθνικό Κέντρο Ταινιών της Γαλλίας, το 1990.

Πληροφορίες από: wikipedia



Δείτε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2017 στον ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα στην τότε  εκπομπή "Late Night" με τον Γιώργο Λιάγκα.



Ο πρωταγωνιστής της "Γλυκιάς Συμμορίας" είχε μιλήσει στην κάμερα του News247 και της Μηχανής του Χρόνου για μια από τις πιο εμβληματικές ελληνικές ταινίες των '90s.