Breaking News

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» και η πορεία του ηθοποιού Ρόμπερτ Πάουελ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Είναι η πιο επιτυχημένη ταινία - μίνι σειρά - που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού και καθιερωμένα πλέον προβάλλεται στην τηλεόραση κάθε χρόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο "Ιησούς από τη Ναζαρέτ" είναι ένα ογκώδες σκηνοθετικό έργο σκηνοθετημένο από τον Ιταλό Φράνκο Τζεφιρέλι, που κατέγραψε με περισσή ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού και είναι βρετανικής και ιταλικής παραγωγής συνολικής διάρκειας 371 λεπτών. Η πρώτη προβολή έγινε το 1977 στην Ιταλία.

Τα γυρίσματα, που είχαν διάρκεια 4 χρόνια, έγιναν στους αυθεντικούς χώρους και χρησιμοποιήθηκε ένα λαμπερό καστ με σπουδαίους ηθοποιούς: Ρόμπερτ Πάουελ (Ιησούς), Άντονι Κουίν (Καϊάφας), Αν Μπάνκροφτ (Μαρία Μαγδαληνή), Ολίβια Χάσεϊ(Παρθένος Μαρία), Λόρενς Ολίβιε (Νικόδημος), Πίτερ Ουστίνοφ (Ηρώδης ο Μέγας), Κλαούντια Καρντινάλε (Μοιχαλίδα), Γιώργος Βογιατζής (Ιωσήφ), Κρίστοφερ Πλάμερ (Ηρώδης Αντύπας) κ.α.

Για κάποιο λόγο... οι περισσότεροι ηθοποιοί που έχουν υποδυθεί το θεάνθρωπο έχουν ακολουθήσει στη συνέχεια μια "καταραμένη" πορεία... Τι έχει συμβεί όμως με τον Ρόμπερτ Πάουελ, τον ηθοποιό που έχει ενσαρκώσει τον Ιησού καλύτερα από κάθε άλλον;

Ο βρετανός ηθοποιός σήμερα είναι 70 χρονών, εργάζεται στη Βρετανία, παντρεύτηκε το 1975 και έχει 2 παιδιά, ένα γιο 37 ετών και μία κόρη 35 ετών. Ο ηθοποιός μετά την ταινία δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τη λαμπρή καριέρα που όλοι περίμεναν ενώ πολλές ήταν κατά καιρούς οι φήμες για την πορεία της ζωής του. 

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ από το κανάλι του Alpha.