Breaking News

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Νίκος Ζερβονικολάκης

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο δημοσιογράφος Νίκος Ζερβονικολάκης έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, γεµίζοντας με θλίψη τη δηµοσιογραφική οικογένεια...

Βαριά η οδύνη γα τη σύζυγό του Εφη Καραγεώργου και τον γιο τους Ορέστη.

Όπως δημοσιεύει το Έθνος, ο Νίκος Ζερβονικολάκης γεννήθηκε το 1948 στη Λάστρο της Σητείας και σπούδασε Πολιτικές και Οικονοµικές Επιστήµες στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών αλλά τον κέρδισε η δηµοσιογραφία.

Μέλος της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου και της Διεθνούς Οµοσπονδίας Δηµοσιογράφων, ο Ν. Ζερβονικολάκης δούλεψε σε πολλές αθηναϊκές εφηµερίδες και περιοδικά (Βήµα, Εθνος, Ελευθεροτυπία, Πάνθεον, Εικόνες). Στην πλούσια καριέρα του καταγράφονται επίσης οι εκπομπές του στο ραδιόφωνο αλλά και στην ιδιωτική τηλεόραση.

Ανήσυχο πνεύµα πραγµατοποίησε πολλές δηµοσιογραφικές αποστολές στην Ευρώπη κυρίως και την Αφρική. Μόνιµο και ακατάβλητο το πάθος του και για τη φωτογραφία και τη λαογραφία της Ελλάδας. Κάποιες από τις συλλογές του τις εξέθεσε σε τρεις ατοµικές εκθέσεις, µε φωτογραφικά θέµατα από τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Υπήρξε επίσης πολυγραφότατος με περισσότερα από 10 έργα γεμάτα ευαισθησία και μετά από επίπονη έρευνα: «Ιεροί τόποι των αρχαίων Ελλήνων» (2004), «Ταυροκαθάψια» (2003), «Τουαρέγκ» (2000), «Πόρτο. Ο Ιούλιος µε τα κοχύλια» (1993) κ.α. Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε προσωπικό ιστολόγιο, όπου δηµοσίευε κείµενα και φωτογραφίες από τα ταξίδια του όπως και άρθρα για την πολιτική και την οικονομία αλλά και για κοινωνικά θέματα.
Πηγή: 'Εθνος