Breaking News

Μην πετάτε και μην... πατάτε τις μπανανόφλουδες... Είναι πολύτιμες!

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η μπανανόφλουδα... την οποία φοβόμαστε να πατήσουμε - κυριολεκτικά και μεταφορικά - είναι πολύ πιο πολύτιμη από ότι πιστεύουμε. Την επόμενη φορά που θα φάτε μια μπανάνα, πριν πετάξετε τη φλούδα σκεφτείτε πρώτα τα παρακάτω:

1. Διώχνει τη μυρωδιά από το τσιγάpο στο αυτοκίνητο. Αντί για κάποιο αποσμητικό τοποθετήστε την σε ένα πιατάκι κάπου στο εσωτερικό του οχήματός.

2. Μαλακώνει το κρέας. Τοποθετήστε ώριμες φλούδες μπανάνας στο ταψί πριν το βάλετε στο φούρνο.

3. Μπορεί να βγάλει από το δέρμα σας μια σκλήθρα (ακίδα). Κρατήστε την στο σημείο για λίγες ώρες και σιγά σιγά η σκλήθρα θα αρχίσει να βγαίνει στην επιφάνεια ώστε να την αφαιρέσετε. Καλό είναι να την στερεώσετε με κάποιο επίδεσμο.

4. Για να ανθίζει πιο έντονα η τριανταφυλλιά σας κόψτε σε λεπτές λωρίδες μια μπανανόφλουδα και θάψτε την στη ρίζα του φυτού. Κάντε το αυτό κάθε μήνα, καθώς οι φλούδες αποσυντίθενται γρήγορα και θα έχετε άριστη τροφή σε κάλιο, μαγνήσιο, φωσφορικά άλατα και άλλα μέταλλα που έχει ανάγκη η τριανταφυλλιά σας.

5. Ανακουφίζει το δέρμα σας από τη φαγούρα σε περίπτωση που σας τσίμπησε κάποιο έντομο ή άπλα έχετε φαγούρα. Τοποθετήστε την στο σημείο και θα ανακουφιστείτε.

6. Μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας αν τα τρίψετε με το εσωτερικό της. Στη συνέχεια σκουπίστε το ασημικό με ένα υγρό πανί και τέλος γυαλίστε το με ένα μαλακό πανί. Άλλος τρόπος είναι να ρίξετε μερικές φλούδες στο μπλέντερ με λίγο νερό. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πανί για να απλώσετε την πάστα που θα δημιουργηθεί και κατόπιν τρίψτε.

7.  Γυαλίζει τα παπούτσια σας όπως θα έκανε ένα προϊόν παπουτσιών με κερί.