Breaking News

Μια μοναδική ιστορία γάμου: «Ένα ευτυχισμένο σπίτι δεν χρειάζεται να είναι τέλειο» (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η λαχτάρα τους να αποκτήσουν το τέλειο σπίτι τους έκανε να ξεχάσουν τη ζωή και τον έpωτά τους. Είναι η ιστορία της Kate και του Dunkan από τη Βρετανία.

Ήταν 1996 όταν ήταν και οι δύο 27χρονών και νιόπαντροι. Ονειρεύονταν να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους, ανάλογο με αυτά που χάζευαν στα περιοδικά, στο οποίο θα στέγαζαν την ευτυχία τους.

Μια πινακίδα "Πωλείται" σε ένα ειδυλλιακό μέρος στο Carmarthenshire τράβηξε την προσοχή τους. Έδωσαν όλες τους τις οικονομίες και αγόρασαν το σπίτι. Γιόρτασαν την πρώτη τους ημέρα ανοίγοντας μια σαμπάvια και κάνοντας όνειρα για το μέλλον τους.

Την επόμενη μέρα άρχισαν να το διακοσμούν με αντίκες και πίνακες αλλά και να επιδιορθώνουν κάποια προβλήματα που διαπίστωσαν. Αντικατέστησαν κάποια κεραμίδια στην οροφή, έβαψαν τους τοίχους με τα αγαπημένα τους χρώματα και έκοψαν το γρασίδι. Και κάπου εκεί... διαπίστωσαν ότι το σπίτι ήταν γεμάτο από αρουραίους οι οποίοι κατέστρεψαν τα κουτιά με  τα πράγματά τους, τα τρόφιμα αλλά και πολλά ηλεκτρικά καλώδια.


Αυτό βέβαια ήταν η αφορμή για να βγουν άλλα προβλήματα στην επιφάνεια πιο σοβαρά. Δεν λειτουργούσαν τα σώματα για τη θέρμανση, δεν υπήρχε ζεστό νερό ενώ το νερό από την τουαλέτα πήγαινε κατευθείαν στον κήπο τους. Την πρώτη φορά που έβρεξε το σαλόνι έγινε λίμνη, ή πιο συγκεκριμένα βούρκος καθώς κάτω από το χαλί υπήρχαν σακούλες και εφημερίδες ενώ το πάτωμα είχε σαπίσει σε πολλά σημεία. Και υπάρχει και συνέχεια... Επειδή δεν υπήρχε θέρμανση κυκλοφορούσαν συνέχεια με μπουφάν και όταν πήγαν να ανάψουν το τζάκι, το σπίτι γέμισε καπνό γιατί είχε πρόβλημα η καμινάδα. Η κουζίνα δε λειτουργούσε γιατί τα καλώδια ήταν πολύ παλιά και την "έβγαλαν" με τοστ και κονσερβοποιημένα φασόλια.


Η Kate αναφέρει για εκείνη την περίοδο: "Ο Dunkan εργάστηκε πάρα πολύ σκληρά για να μπορέσει να διορθώσει το δάπεδο, τα παράθυρα, τις υδρορροές και το αποχετευτικό. Αλλά για να γίνει αυτό ξοδέψαμε κι άλλα χρήματα και τα χρέη αυξάνονταν ενώ εγώ προσπαθούσα κατασκευάζοντας μερικά κεραμικά να καλύψω τα έξοδα. Αγοράσαμε και μια συσκευή Rayburn, η οποία μας κρατούσε κάπως ζεστούς, είχαμε ζεστό νερό και μπορούσαμε να μαγειρεύουμε. Όμως όλη αυτή η κατάσταση μας έκανε να ζούμε συνεχώς με άγχος και δημιούργησε προστριβές μεταξύ μας. Είχαμε αρχίσει να διαφωνούμε ακόμα και για τα χρώματα του σπιτιού. Εγώ βιαζόμουν να τελειώσουμε αλλά ο Dunkan ήθελε να γίνουν όλα σωστά".

Το 2000 γεννήθηκε ο πρώτος τους γιος και ένα χρόνο μετά απέκτησαν κι ένα κοριτσάκι. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να τους χαλαρώσει καθώς τα χρήματα που είχαν ξοδέψει για το σπίτι, τους προκάλεσε πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


"Το 2002 ο Dunkan άρχισε να εργάζεται 60 μίλια μακριά, σε ένα κολέγιο τέχνης στο Κάρντιφ. Αυτό έφερε μια ηρεμία στα οικονομικά μας αλλά ο Dunkan κοιμόταν αρκετά βράδια μακριά από το σπίτι λόγω απόστασης κι εγώ έπρεπε να προσέχω μόνη μου τα παιδιά. Σκεφτήκαμε να μετακομϊσουμε στο Κάρνιφ αλλά είχαμε επενδύσει και συναισθηματικά και οικονομικά στο σπίτι και τελικά αποφασίσαμε να μείνουμε και να το επεκτείνουμε καθώς είχαμε σκοπό να κάνουμε κι άλλο παιδί. Έτσι γεννήθηκε το 2004 ένα αγοράκι." θυμάται η Kate.


Και συνεχίζει: "Το 2005 το σπίτι είχε επεκταθεί, είχε ολοκληρωθεί και ήταν πανέμορφο αλλά μας είχε στοιχίσει μια περιουσία. Έμοιαζε με τα σπίτια στα περιοδικά lifestyle που διαβάζαμε. Κι εκεί που αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι θα χαλαρώσουμε και θα το απολαύσουμε, αρχίσαμε να ανησυχούμε για τα πάντα. Φοβόμασταν να μην λερώσουν τα παιδιά το χαλί, ή να μην κάνουν ζημιές, Ακόμη και ένα κουτάβι που μας  χάρισαν προκάλεσε γκρίνια γιατί ανησυχούσαμε να μην γρατσουνίσει ο σκύλος τα έπιπλα και γενικά φοβόμασταν ότι οποιαδήποτε ζημιά θα μας κόστιζε σε χρήμα."


Τελικά μετά από 17 χρόνια γάμου και 150.000 λίρες που ξόδεψαν, ο γάμος τους κατέρρευσε το 2013. Σήμερα η Kate είναι χωρισμένη και μένει στο σπίτι μαζί με τα παιδιά της και το νέο της σύντροφο ενώ λέει ότι είναι πολύ πιο ευτυχισμένη. Ο Dunkan ψάχνει να αγοράσει νέο σπίτι ενώ και η ίδια δηλώνει ότι παρά το συναισθηματικό της δέσιμο με το σπίτι ετοιμάζεται να μετακομίσει σε άλλο με πιο φθηνά λειτουργικά έξοδα. Άλλωστε το σπίτι αν πουληθεί θα βοηθήσει και την ίδια και τον Dunkan για ένα νέο ξεκίνημα.

"Έμαθα ένα πολύτιμο μάθημα: ένα ευτυχισμένο σπίτι δεν χρειάζεται να είναι τέλειο" τονίζει χαρακτηριστικά η Kate.
Πηγή: Daily Mail