Breaking News

Η επέμβαση σε σιαμαία μωρά που έγραψε ιστορία στην Αϊτή (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά από μια δραματική χειρουργική επέμβαση που κράτησε 7 ώρες, οι γιατροί κατάφεραν να διαχωρίσουν 2 σιαμαία κοριτσάκια ηλικίας 6 μηνών, που ήταν ενωμένα στην περιοχή της κοιλιάς.

Η επέμβαση έγινε στην Αϊτή και ήταν ιστορική μιας και ήταν η πρώτη που έγινε στη χώρα της Καραϊβικής. 

Τα μωράκια Marian Bernard και Michelle Bernard γεννήθηκαν στις 24 Νοεμβρίου 2014 και χωρίστηκαν με επιτυχία την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Mirebalais, μια φτωχή αγροτική κοινότητα της χώρας κοντά στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς. Η ιστορία τους ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Ιούνιο.

Επικεφαλής της ομάδας των 18 μελών που έκαναν την επέμβαση ήταν ο Dr. Henri Ford από την Αϊτή. Είχε μετακομίσει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 1972 ως έφηβος μαζί με την οικογένεια του και σήμερα είναι διευθυντής του τμήματος της χειρουργικής στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες. Κατά τον καταστροφικό σεισμό του 2010 είχε επιστρέψει στην Αϊτή για να βοηθήσει την πατρίδα του.

Μαζί του ήταν εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες και από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.

Η γέννηση σιαμαίων είναι πολύ σπάνια με ποσοστό 1 στις 200.000 γεννήσεις ενώ μεγάλος είναι ο κίνδυνος όταν γίνονται οι επεμβάσεις με το ποσοστό επιβίωσης να είναι μικρό.

Ο Dr. Henri Ford δήλωσε πως φεύγει ικανοποιημένος καθώς έκανε το καθήκον του και βοήθησε τα μωρά να έχουν μια φυσιολογική ζωή. "Ήταν μια εξαιρετικά συναρπαστική ημέρα και μια ευκαιρία να βάλουμε στην άκρη την πολιτική και να γιορτάσουμε την εθνική μας υπερηφάνεια. Αναμένουμε τα μωρά να ανακάμψουν πλήρως και να έχουν μια υγιή ζωή¨ τόνισε χαρακτηριστικά στο CBS News.

Όπως βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία, οι γιατροί ενωμένοι σε κύκλο προσεύχονται πριν γράψουν ιστορία...