Breaking News

Εξηγήσεις Ρωμανιά σχετικά με τη «δήλωση-βόμβα» για τα 2 εκ. ευρώ για κωδικοποίηση νόμων (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο Γιώργο Παπαδάκη ήταν καλεσμένος ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, που αναφέρθηκε στη δήλωσή του ότι: "Έδωσαν 2 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Εργασίας πέρυσι εν μέσω κρίσης, ώστε να πληρωθεί εταιρεία για να αποκωδικοποιήσει τους νόμους."

"Όταν πήγα στο υπουργείο, θέλησα να δω τι συμβαίνει με την κωδικοποίηση, δηλαδή ποιος θα μαζέψει τα νομοθετήματα, τις υπουργικές αποφάσεις και τις εγκυκλίους των διαφόρων ταμείων ώστε να βγει μια ενιαία νομοθετική ρύθμιση. Ανέθεσαν σε μια εταιρία - στην οποία συμμετέχει και κάποιος γνωστός, δεν χρειάζεται να λέμε ονόματα - να κάνει αυτή τη δουλειά έναντι 2 εκατομμυρίων και κάτι ευρώ" είπε ενώ εξήγησε ότι αυτό είχε ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Το παράδοξο μάλιστα είναι, όπως υποστήριξε, ότι τη δουλειά τελικά την έκαναν οι υπάλληλοι του υπουργείου για να πληρωθεί η εταιρεία που είχε οριστεί επικεφαλής για την κωδικοποίηση. Ο κ. Ρωμανιάς δήλωσε ότι σταμάτησε τελικά ο ίδιος τη συνεργασία με την εταιρία η οποία όμως πρόλαβε και πληρώθηκε τα μισά χρήματα από τα συμφωνηθέντα.

Ωστόσο απέφυγε να αποκαλύψει το όνομα του υπουργού που ήταν τότε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Όμως ο Γιώργος Παπαδάκης υπέθεσε ότι υπουργός τότε ήταν ο Γιάννης Βρούτσης κάτι που δεν αρνήθηκε ο Ρωμανιάς.