Breaking News

Σκοτώθηκε η 17χρονη που είχε φύγει με μια φίλη της από την Αυστρία για τη Συρία (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι δύο κοπέλες είχαν φύγει από την Αυστρία και κατέφτασαν στη Συρία τον Απρίλιο του 2014 ενώ οι οικογένειές τους είχαν δηλώσει την εξαφάνιση.

Ήταν παιδιά Βόσνιων προσφύγων, που για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους, είχαν βρει καταφύγιο στη Βιέννη.

Η 17χρονη Samra Kesinovic (αριστερά) και η 16χρονη Sabina Selimovic (δεξιά) είχαν γίνει αφίσα του ISIS και είχαν εμφανιστεί σε φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα κραδαίνοντας καλάσνικοφ μετά την εξαφάνισή τους.

Ο David Scharia, ένας ανώτερος ισραηλινός εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, είχε δηλώσει πριν 3 μήνες: "Λάβαμε πληροφορίες για δύο κορίτσια βοσνιακής καταγωγής που  άφησαν την Αυστρία, όπου διέμεναν, και όλοι - οι οικογένειες τους και οι μυστικές υπηρεσίες - ψάχνουν γι 'αυτά, ότι το ένα σκοτώθηκε στις μάχες στη Συρία, ενώ το άλλο έχει εξαφανιστεί."


Η επιβεβαίωση έρχεται 3 μήνες μετά από μια τοπική εφημερίδα στην οποία μια γυναίκα από την Τυνησία - που δεν την κατονομάζει - η οποία έζησε με τη Samra και τη Sabina στην Raqqa, επιβεβαίωσε ότι η 17χρονη Samra Kesinovic δολοφονήθηκε.

Επίσης ένας αριθμός αυστριακών εφημερίδων αναφέρουν ότι η Samra ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στην προσπάθειά της να φύγει από τη Raqqa, αν και κυβερνητικές πηγές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις.


Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3331846/Teenage-Islamist-poster-girl-fled-Austria-join-ISIS-beaten-death-terror-group-trying-escape-Syria.html